Bistriţa: Moartea pacientului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost violentă, potrivit legiştilor

Moartea pacientului internat la Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin înec, se arată în raportul medicilor legişti.

87 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Moartea pacientului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost violentă, potrivit legiştilor

Bistriţa:Moartea pacientului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost violentă, potrivit legiştilor (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud, Serviciul de Medicină Legală a efectuat necropsia în cazul pacientului care a murit la Spitalul Judeţean în cursul zilei de marţi, iar concluziile provizorii ale medicilor legişti arată că moartea bărbatului a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin înec şi poate data din 14 august.

Conform poliţiştilor, bărbatul de 61 de ani care locuia fără forme legale în satul Corvineşti, comuna Matei, a fost internat, în 23 iulie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăîud, în stare de ebrietate, cu multiple arsuri, produse în urma unei autoincendieri accidentale, el adormind cu ţigara aprinsă sub o căpiţă de fân.

În 14 august, Poliţia a fost sesizată prin 112 că pacientul a fost găsit decedat în baia de la secţia Chirurgie arşi.

"În urma efectuării necropsiei, la 17 august, ni s-au comunicat concluziile provizorii, respectiv că moartea bărbatului a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin înec şi poate data din 14 august. La examenul extern s-au constatat leziuni traumatice produse prin arsură aflate în curs de vindecare", se arată în comunicatul IJP.

Conform aceleiaşi surse, s-a stabilit că bărbatul se deplase din proprie iniţiativă şi fără a anunţa personalul medical în baia secţiei Chirurgie arşi după ce obţinuse cheia de la un alt pacient. El a fost găsit mort în cada din baie.

La finalizarea cercetărilor, se va propune o soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mircea Gelu Buta, declara, marţi, că bolnavul a fost internat în Secţia de Chirurgie, cu diagnosticul "arsură termică de gradul patru la nivelul hemifeţei stângi, hemitorace stâng şi torace posterior, etilism cronic şi sindrom hipo-anabolic", şi urma să fie externat săptămâna aceasta, fiindcă rănile i s-au vindecat.

"Din câte ştim noi, era un alcoolic cronic. A adormit cu ţigara aprinsă lângă o căpiţă de fân şi aşa s-a ales cu aceste arsuri. În data de 14 august, în jurul orei 12.00, s-a dus să facă baie din proprie iniţiativă. În timp ce făcea baie, pacientul a decedat, probabil din cauza unei tulburări de ritm cardiac, cu aspiraţie secundară de lichid. Medicii legişti au spus că e vorba de un înec, dar cauza decesului se va stabili cu exactitate în urma examenului anatomo-patologic", a declarat Mircea Gelu Buta.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă a adăugat că, din punctul său de vedere, nu poate fi vorba despre o neglijenţă medicală.

"Putea să moară oriunde. S-a întâmplat că era în baie. Nu poate fi vorba de o neglijenţă a personalului. A fost şi Poliţia, am stat de vorbă cu colegii din secţie. Nu am ce să le reproşez", a spus Buta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici