Bistriţa-Năsăud: Accident cu 10 răniţi după ce două microbuze s-au ciocnit pe DN 17

Zece persoane care se aflau în două microbuze au fost rănite într-un accident rutier petrecut în comuna Şintereag, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud declarând cod roşu de intervenţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

791 afișări
Imaginea articolului Bistriţa-Năsăud: Accident cu 10 răniţi după ce două microbuze s-au ciocnit pe DN 17

Bistriţa-Năsăud: Accident cu 10 răniţi după ce două microbuze s-au ciocnit pe DN 17 (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Accidentul s-a petrecut pe DN 17 Bistriţa - Cluj, într-o curbă, în localitatea Şintereag. Două microbuze – unul de marfă şi unul de pasageri, în care se aflau zece persoane, s-au ciocnit frontal.

“ISU Bistriţa a instituit cod roşu de intervenţie. Salvatorii au găsit la faţa locului 10 victime, dintre care două încarcerate. Este vorba despre conducătorii auto din cele două microbuze. Aceştia au fost extraşi din microbuze de către pompierii militari în aproximativ 25 de minute. Toate cele 10 victime au fost evaluate din punct de vedere medical, trei au ajuns la spital, două la Bistriţa şi una la Beclean, iar restul de şapte, după ce au fost evaluate, au refuzat transportul la spital”, a declarat, pentru MEDIAFAX, plt. maj. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Răniţii ajunşi la spitalul de Urgenţă din Bistriţa sunt supuşi, la ora transmiterii acestei ştiri, unor investigaţii medicale amănunţite.

„În cursul dimineţii de23.06.2016, au fost aduşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa doi pacienţi, victime ale accidentului rutier care a avut loc în localitatea Şintereag. La ora 07:00, pacienţii se află în curs de investigaţii. Starea celor doi răniţi este următoarea: un pacient cu diagnostic de etapă – contuzie hemitorace drept, contuzie antebraţ drept; un pacient cu diagnostic de etapă- contuzie splenică, plagă delabrantă flanc abdominal stâng, contuzie antebraţ stâng”, precizează Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, într-un comunicat de presă.

Microbuzul cu pasageri venea din Republica Moldova şi se îndrepta spre Paris, şoferul microbuzului de marfă spunând că el circula regulamentar şi a fost lovit în plin de celălalt microbuz. După accident, cinci dintre pasagerii care mergeau spre Paris şi-au continuat drumul cu un autocar.

În urma accidentului, circulaţia pe DN 17 a fost blocată mai bine de o oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici