Blaga, când era ministru al Internelor, nu a fost interesat de tentativa de mituire a lui Fătuloiu

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, într-un interviu pentru ziarul Gândul, că a aflat de tentativa de mituire a chestorului Dan Fătuloiu, secretar de stat în MAI, însă nu l-a interesat cazul, întrucât nu ţinea de minister, ci de DNA

23 afișări
Imaginea articolului Blaga, când era ministru al Internelor, nu a fost interesat de tentativa de mituire a lui Fătuloiu

Blaga, când era ministru al Internelor, nu a fost interesat de tentativa de mituire a lui Fătuloiu (Imagine: Mediafax Foto)

"Domnul Fătuloiu mi-a spus că are o astfel de intenţie (de a-l denunţa pe omul de afaceri Cătălin Chelu pentru tentativă de mită - n.red.). Mai departe nu am continuat discuţia, pentru că nu este o problemă din curtea Ministerului de Interne, ci este una gestionată de către DNA, acolo unde dl. Fătuloiu s-a şi adresat. Personal, cred că procurorii şi dl. Fătuloiu puteau găsi alte locaţii pentru a rezolva problema respectivă, nu neapărat un birou din minister sau o parcare a MAI", afirmă Blaga, citat în ediţia de luni a jurnalului Gândul.

Vasile Blaga - care şi-a demisia din funcţia de ministru în 27 septembrie, după mitingul nelegal al poliţiştilor - spune că declaraţia lui Dan Fătuloiu, potrivit căreia a fost "trădat de colegi de la Economic", cărora le ceruse o hartă a clanurilor mafiote, trebuie lămurită de către actualul ministru, Traian Igaş. "N-aş vrea să mă pronunţ asupra acestei declaraţii, dar ea ridică foarte multe semne de întrebare. Sunt convins că actualul ministru va face cercetările respective", a spus Blaga.

Numele secretarului de stat în MAI, Dan Fătuloiu, este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a fost arestat de un judecător al Tribunalului Bucureşti, alături de Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei în timp ce Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici