Blaga: Poliţiştii au dreptul de a protesta, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară

Vasile Blaga a afirmat luni că şi poliţiştii au dreptul de a protesta, ca toţi cetăţenii, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară, subliniind, totodată, că nu poate accepta ca gestul unora să fie element de raportare la toţi angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

34 afișări
Imaginea articolului Blaga: Poliţiştii au dreptul de a protesta, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară

Blaga: Poliţiştii au dreptul de a protesta, însă unii au uitat de angajamentul faţă de ţară (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Blaga - care şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Internelor - a precizat că la marşul ilegal din 24 septembrie au participat "puţini" din cei 70.000 de angajaţi ai MAI, iar cei care au participat la acest protest au uitat de obligaţia angajamentului faţă de ţară.

"În ceea ce priveşte mitingul din 24 septembrie, îmi menţin punctele de vedere. Poliţiştii au dreptul de a protesta, dar într-un cadru legal. Din păcate pentru profesia de poliţist, au fost unii colegi, puţini în comparaţie cu cei 70.000 de angajaţi din IGPR şi Poliţia de Frontieră, care au uitat de jurământul depus în momentul în care au îmbrăcat uniformele de poliţişti", a spus Blaga.

El a adăugat că organizatorii marşului ilegal vor răspunde contravenţional, iar angajaţii MAI care au greşit vor răspunde conform gravităţii infracţiunilor comise.

"În mod clar organizatorii mitingului trebuie să răspundă contravenţional, iar ceilalţi vor răspunde şi ei în instanţă, la propunerea parchetelor, conform infracţiunilor pe care le-au comis", a mai spus Blaga.

El a subliniat însă că gestul unora nu poate fi considerat element de raportare la toate structurile MAI, respectiv la peste 150.000 de angajaţi.

"Pe de altă parte, nu pot accepta ca gestul unora să fie element de raportare la toţi angajaţii MAI", a subliniat Vasile Blaga.

Totodată, Blaga a afirmat că momentul economic actual este unul deosebit de greu care afectează întreaga ţară.

"Poliţiştii, jandarmii şi pompierii trebuie să înţeleagă însă că sunt la fel de importanţi ca medicii, profesorii şi nu pot face excepţie. În ceea ce mă priveşte, am încercat şi în mare parte am reuşit să asigur elementele de dotare pentru structurile de arme. Deocamdată atât ne permite bugetul. Sunt convins că lucrătorii MAI îşi vor face în continuare datoria şi mulţumesc şi societăţii civile în continuare pentru colaborare", a susţinut Blaga în finalul declaraţiei de presă pe care a făcut-o la sediul MAI şi în care şi-a anunţat demisia de onoare.

În urma mitingului de vineri, din faţa Administraţiei Prezidenţiale, unde protestatarii poliţişti au strigat "Ieşi afară, javră ordinară!", aruncând cu pet-uri şi caschete, preşedintele Traian Băsescu a anunţat MAI că renunţă la serviciile de escortă ale Poliţiei. Gestul prezidenţial a fost urmat de premierul Emil Boc.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că salariaţii MAI care au manifestat vineri la Cotroceni au încălcat legea, menţionând că aceştia, prin gestul ilegal făcut, au subminat autoritatea statului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici