Blejnar: Angajaţii de la Finanţe nu protestează, se bucură că s-a adoptat ordonanţa

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, marţi, după ce angajaţii Ministerului de Finanţe au reluat protestul din cauza stimulentelor, că, de fapt, aceştia se bucură pentru că s-a adoptat un amendament la OUG 1/2010.

67 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Angajaţii de la Finanţe nu protestează, se bucură că s-a adoptat ordonanţa

Blejnar: Angajaţii de la Finanţe nu protestează, se bucură că s-a adoptat ordonanţa (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Sorin Blejnar a susţinut că "nu se întâmplă absolut nimic" la Ministerul de Finanţe.

"Sunt 20 - 30 de oameni care s-au adunat pentru a-şi manifesta bucuria că azi (marţi - n.r.) s-a adoptat OUG 1/2010", a susţinut şeful ANAF.

Referitor la problema acordării stimulentelor pe lunile august şi septembrie, Blejnar a arătat că în multe situaţii listele privind performanţele angajaţilor nu au fost încă definitivate pentru că nu au venit din teritoriu

"Este o vină mixtă: conducerea instituţiilor noastre teritoriale şi a membrilor de sindicat care au participat la întocmirea acestor liste", a declarat Sorin Blejnar, care a adăugat că este sigur că oamenilor li s-a explicat situaţia.

Aproximativ 100 de angajaţi din Ministerul de Finanţe protestează, marţi, pe holurile instituţiei, pentru că au informaţii că nu-şi vor primi stimulentele promise, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Oprescu a spus că ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, nu vrea să dea drumul la stimulente, chiar şi după stabilirea criteriilor, astfel că s-a deschis din nou conflictul.

"Am blocat lucrările comisiei pentru stabilirea stimulentelor pentru că ministrul refuză să respecte protocolul", a precizat Oprescu.

Liderul SNFP a ajuns, marţi, în jurul orei 16.00, la sediul Ministerului de Finanţe.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 209 voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi 66 de abţineri, un amendament la OUG 1/2010 referitoare la reglementarea stimulentelor acordate bugetarilor.

Comisia de muncă a propus plenului adoptarea unui amendament propus de deputatul PDL Claudia Boghicevici, potrivit căruia, după articolul 5 al actului normativ se introduce un nou articol, articolul 5(1): "Pentru personalul din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate integral de la bugetul de stat sau din bugetele de asigurări sociale, care beneficiază lunar de drepturi
băneşti acordate din fondurile constituite în temeiul Ordonanţei Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, salariile de bază se calculează prin includerea în acestea a valorii medii a acestor drepturi băneşti acordate în cursul anului 2009 pentru fiecare funcţie publică pe categorii, clase şi grade profesionale respectiv pentru fiecare funcţie contractuală, în funcţie de nivelul studiilor, pe grade sau trepte profesionale".

Preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că modificarea OUG 1/2010 se referă doar la stimulentele pe octombrie care vor fi introduse în salariu în luna noiembrie, nu şi la stimulentele din lunile august şi septembrie.

Între sindicate şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ANAF au avut loc mai multe runde de negocieri. La ultima, cea de sâmbătă, a participat doar liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, care a şi semnat un protocol privind acordarea acestor drepturi băneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici