Blocaţi cu propriile temeri, în starea de urgenţă. Psiholog: „Sentimentul de singurătate s-a amplificat”

  • Oamenii sună la linia 0800 070 030 Telverde pentru a vorbi cu psihologii despre fricile şi îngrijorările lor din starea de urgenţă
  • Linia Telverde 0800 070 030 a fost implementată săptămâna trecută de DSU şi Asociaţia Proacta EDU
  • „Sentimentul de singurătate s-a amplificat în această perioadă”, spune psihologul Fabian Radu
  • În prima săptămână, aproape 900 de apeluri au ajuns la linia Telverde
299 afișări
Imaginea articolului Blocaţi cu propriile temeri, în starea de urgenţă. Psiholog: „Sentimentul de singurătate s-a amplificat”

Care sunt fricile oamenilor în starea de urgenţă? Psiholog Telverde: „Sentimentul de singurătate s-a amplificat”

„În perioada asta, poate te simţi singur, poate eşti îngrijorat sau poate ai unele întrebări. Este firesc să simţi aşa. 0800 070 030 este linia telverde pusă la dispoziţie de către DSU. Aici sunt profesionişti care oferă suport psihologic, sprijin social şi susţinere morală. Stai acasă şi sună când ai nevoie!”

Acesta este îndemnul lui Fabian Radu, psiholog care îţi răspunde la telefon la noua linie Telverde deschisă săptămâna trecută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Proacta EDU.

Fabian ne-a spus că în prima săptămână aproape 900 de apeluri au fost înregistrate la această linie. Unii oameni aveau şi gânduri suicidale, dar au găsit ajutor.

„Principalele probleme sunt atacurile de panică şi anxietate. Oamenii au găsit o oportunitate acum să ia legătura cu un psiholog, sunt mulţi care au recunoscut că ar fi vrut să vorbească cu un psiholog” spune Fabian Radu.

În această perioadă, toţi trecem prin situaţii mai dificile.

Pentru „cei care trăiau singuri, sentimentul de singurătate s-a amplificat în această perioadă. Adică se simt şi mai izolaţi. Iar cei care locuiau cu alte persoane aveau diferite activităţi, cei cu copii mici, cu serviciu s-au simţit mai încărcaţi.”

Dacă ai nevoie să vorbeşti cu cineva zilele astea, sună la 0800 070 030 şi cineva te va ajuta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici