Blocul din Zalău afectat de explozie, demolat luni

Autorităţile locale din Zalău au decis că blocul E24, grav afectat de explozie, trebuie demolat urgent, altfel existând pericolul ca imobilul să se prăbuşească singur, în condiţiile în care clădirea s-a înclinat foarte mult.

2 afișări
Imaginea articolului Blocul din Zalău afectat de explozie, demolat luni

Blocul din Zalău afectat de explozie, demolat luni

Prefectul Sălajului, Andrei Todea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că sistemul de alarmare amplasat lângă bloc arată că acesta a continuat să se deplaseze, împiedicându-i să lucreze pe muncitorii firmei ce se ocupă de demolare.

"Sistemul de alarmare arată că blocul se tot înclină, fapt ce-i face pe muncitori să se oprească din lucru. În plus, locatarii scării vecine sunt supuşi unui stres continuu de când au pornit instalaţiile de alarmare. Ca urmare, s-a hotărât ca astăzi, între orele 15.00-18.00, să se înlăture de urgenţă stâlpii de susţinere care au fost puşi între parter şi nivelul întâi, lucru care ar face ca etajele să se lase unele peste altele. Asta ar trebui să stabilizeze construcţia. Dacă înlăturarea stâlpilor nu va produce o mişcare a etajelor, ea va fi provocată prin tractarea plăcilor cu un autovehicul de mare tonaj. Se va proceda astfel ca blocul să nu se prăbuşească singur”, a declarat Andrei Todea.

Potrivit sursei citate, pe parcursul desfăşurării acţiunii, perimetrul va fi asigurat de către jandarmi şi agenţi comunitari. De asemenea, pentru siguranţă, locatarii din scara vecină blocului vor fi evacuaţi din locuinţe, iar furnizarea utilităţilor va fi oprită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici