BNS respinge forma actuală a bugetului

Blocul Naţional Sindical (BNS) nu este de acord cu proiectul legii bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale pe 2009 în forma actuală şi cere să primească toate informaţiile necesare şi să fie lămurite aspectele neclare ale bugetului.

14 afișări
Imaginea articolului BNS respinge forma actuală a bugetului

Preşedintele BNS, Dumitru Costin (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii Blocul Naţional Sindical subliniază că preferă un buget discutat puţin mai târziu de către Parlament, decât unul "precipitat, prost şi care să ducă la multe complicaţii", potrivit unui comunicat de marţi al BNS.

"Încă o dată, Blocul Naţional Sindical înţelege că România are nevoie de un buget cât de repede cu putinţă şi îşi exprimă deschiderea de a participa oricând, la orice oră, la discuţii pe marginea proiectului de buget. Din momentul în care Guvernul ne trimite restul informaţiilor pe care le-am solicitat, nu ne mai opreşte nimic să ajungem la un acord şi proiectul - transparent şi orientat pe priorităţile reale ale României - să fie înaintat Parlamentului", se mai arată în comunicat.

La discuţiile de luni, de la Guvern, reprezentantul Blocului Naţional Sindical a spus că respinge bugetul în forma actuală şi că cere reluarea discuţiilor după ce va primi suficiente informaţii, pentru a înţelege "încotro se îndreaptă România şi pe ce se duc banii contribuabililor".

Sindicaliştii BNS precizează că discuţiile de luni nu au fost în măsură să îi lămurească despre priorităţile acestui Guvern, puţinele elemente nou apărute fiind "praf în ochi".

Blocul Naţional Sindical atrage atenţia tuturor membrilor Guvernului că o relaţie de dialog social constructiv nu se va putea stabili atâta timp cât se va apela la "trucuri şi strategii de manipulare a opiniei publice".

"Declaraţia generalizatoare potrivit căreia partenerii sociali şi-ar fi dat acordul ca bugetul să plece la Parlament o includem în categoria trucuri. Din categoria manipulări face parte încercarea părţii guvernamentale de a nega creşterile de cheltuieli de personal prevăzute pentru unii ordonatori principali de credite. Dacă plecăm de la premisa că reprezentanţii Guvernului au avut bunăvoinţa să citească bugetul înainte de întâlnire, atunci aceasta rămâne singura explicaţie pentru discursul «Nu există majorări, n-aţi înţeles dumneavoastră bine», pe care l-au servit participanţilor la discuţii", se mai arată în comunicatul BNS.

Citeşte şi:

Sârbu: Majorarea salarială, renegociată pe baza execuţiei bugetare pe trimestrul I

Proiectul de buget pentru 2009 va fi transmis la Parlament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici