Slujba de Bobotează de la Constanţa s-a desfăşurat ca şi cum Covid-19 nici nu ar mai exista

  • Slujba de Bobotează din portul Tomis a adunat aproximativ 5000 de credincioşi
  • 22 de tineri au înotat în apa mării pentru a prinde una din cele trei cruci aruncate de ÎPS TEODOSIE
  • Oamenii au uitat de distanţare atunci când jandarmii au scos gardurile de protecţie şi s-au îmbulzit să ia sticle cu agheasmă
859 afișări
Imaginea articolului Slujba de Bobotează de la Constanţa s-a desfăşurat ca şi cum Covid-19 nici nu ar mai exista

Boboteaza de la Constanţa s-a desfăşurat ca şi cum Covid-19 nici nu ar mai exista

Slujba de Bobotează de la malul mării a strâns astăzi aproximativ 5000 de credincioşi în portul Tomis. Înalt Prea Sinţitul Teodosie împreună cu un sobor de 20 de preoţi au oficiat slujba de sfinţire a apei aflate în butoaiele de lemn, dar şi a Mării Negre.

Oamenii au încercat să păstreze distanţarea socială impusă în această perioadă, dar dorinţa de a lua cât mai multe sticle cu apă sfinţită a fost mai puternică decât orice.

Peste 250 de jandarmi au fost prezenţi la eveniment şi le-au explicat oamenilor că trebuie să păstreze distanţarea şi să poarte corect masca de protecţie.

Printre oamenii prezenţi la slujbă a fost şi Ana Maria. Ana a venit din Bucovina îmbrcată în straie populare pentru a lua parte la slujbă şi a duce agheasma acasă. A ales să poarte costum popular în acestă zi, pentru că în Bucovina aşa merg credincioşii la biserică.

ANA-MARIA – PELERIN: Mi s-a părut un eveniment foarte bine organizat, lumea poartă măşti, distanţarea a fost şi nu a fost, dar cred că Dumnezeu e deasupra şi până la urmă o să fie bine.

Nu a fost uitată nici tradiţia aruncării crucilor în mare. 22 de tineri au sărit în apă, dar numai trei au fost norocoşi.

Victor Fedul are 40 de ani şi este salvamar. Este pentru prima oară când prinde crucea de Bobotează şi asta l-a emoţionat până la lacrimi.

VICTOR FEDUL: Pentru mine e prima oară şi sunt bucuros. Nu ştiu ce să zic, să aducă la toată lumea, nu mie.

Fratele mai mic al lui Victor, Mihai, a prins crucea pentru a cincea oară.

Andrei Imbra este electrician şi pune anul acesta a treia cruce la colecţie. Ştie că îl va proteja, dar nu este totul.

ANDREI IMBRA: O să mă şi vaccinez bineînţeles, că asta e şi soluţia, că altceva nu avem de făcut.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici