Boc: Agenţiile guvernamentale, prelungire a sistemului de pile din perioada comunistă

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că agenţiile guvernamentale nu reprezintă decât "o prelungire a sistemului de pile, cunoştinţe şi relaţii din perioada comunistă" şi că Legea salarizării unitare înlocuieşte 39 de legi care perpetuau o mentalitate comunistă.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Boc: Agenţiile guvernamentale, prelungire a sistemului de pile din perioada comunistă

Boc: Agenţiile guvernamentale, prelungire a sistemului de pile din perioada comunistă (Imagine: Mediafax Foto)

"Acum şi noi suntem în faţa unui efort - şi mă refer la Guvern- de a moderniza şi consolda statul român prin realizarea unor reforme care să ne despartă definitiv de trecut, de mentalitatea comunistă şi, dacă e să mă refer la ceea ce înseamnă desfiinţarea unor structuri de agenţii guvernamentale, prin faptul că aceste agenţii nu sunt decât o prelungire a sistemului de pile, cunoştinţe şi relaţii din perioada comunistă, dar apărute într-o formă de după 1989 şi care acum vor fi reduse drastic, cu cel puţin jumătate, iar banii vor reveni în bugetul public naţional, pentru a fi utilizaţi în interesul românilor", a declarat Emil Boc în timpul discursului pe care l-a susţinut la Congresul PNŢCD.

Premierul s-a mai referit şi la Legea salarizării unitare, afirmând că aceasta va înlocui 39 de legi emise după Revoluţie, dar "care au perpetuat mentalitatea din perioada comunistă".

"Legea salarizării unitare (...) înlocuieşte 39 de legi care au apărut după 1989 şi care au perpetuat aceeaşi mentalitate de dinainte de 1989", a adăugat prim-ministrul.

Guvernul va continua discuţiile cu partenerii sociali privind legea de salarizare unitară, dar nu va renunţa la decizia de asumare a răspunderii pentru acest act normativ şi nici nu va amâna data stabilită pentru angajarea răspunderii, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici