Boc către sportivii români din China: Felicitări că faceţi sport când colegii se distrează pe terasă

Premierul Emil Boc, aflat în China, s-a întâlnit cu sportivii români participanţi la Universiada din Shenzhen, pe care i-a asigurat că este un cunoscător al sportului, deoarece a citit "destul de mult" despre domeniu, şi i-a felicitat că reprezintă România în timp ce alţi colegi ai lor se distrează.

295 afișări
Imaginea articolului Boc către sportivii români din China: Felicitări că faceţi sport când colegii se distrează pe terasă

Premierul Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Vă felicit pentru faptul că aţi ajuns aici, este o primă recunoaştere a meritelor şi a faptului că, în timp ce, probabil, mulţi colegi se distrează şi-şi petrec vacanţele prin diverse colţuri ale ţării şi ale lumii, faceţi ceea ce este şi mai bine pentru dumneavoastră şi, cu siguranţă, şi bine pentru România. Faptul că aţi făcut un exerciţiu de voinţă, de performanţă să fiţi aici sacrificându-vă ore importante de muncă, ore pe care le-aţi fi putut petrece, poate, la o terasă sau la mare, se va întoarce întreit, atât sub aspectul sănătăţii, cât şi sub aspectul caracterelor pe care sportul le formează", le-a spus Boc sportivilor.

El le-a transmis că aşteaptă ca aceştia să aducă în ţară, "cât va fi posibil", medalii şi premii.

"Fără să fiu sportiv, ştiu ce înseamnă rigorile vieţii sportive, pentru că am discutat şi am citit destul de multe despre sport. În primul rând, sportul este un exerciţiu de voinţă, pentru a putea să ai un regim adecvat, un antrenament pe măsură, ore nelimitate, practic, de muncă pentru 5-10-15- 1 oră-2 de competiţie. Motto-ul după care eu m-am purtat întotdeauna în viaţa sportivă este acesta «ai învins - continuă, eşti învins - continuă». Pentru că, dincolo de competiţie, sportul formează caractere, formează voinţe, dă sănătate şi formează o personalitate umană în integralitatea ei. Una este să te implici în activităţi sportive, alta este să fii prins în activităţi de violenţă, droguri sau de altă natură", a explicat premierul.

Şeful Guvernului a apreciat în acelaşi timp că investiţia în sport este una din cele mai sigure şi lipsite de faliment investiţii din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici