Boc: Guvernul poate plăti salariile şi pensiile fără întârzieri, până la sfârşitul anului

Guvernul are capacitatea de a plăti salariile, pensiile şi celelalte alocaţii sociale, până la sfârşitul anului, fără întârzieri, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul poate plăti salariile şi pensiile fără întârzieri, până la sfârşitul anului

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Salariile, pensiile şi celelalte alocaţii sociale vor fi plătite, până la sfârşitul anului, fără niciun fel de probleme", a spus Boc, la Realitatea TV.

El a amintit că Fondul Monetar Internaţional discută posibilitatea ca o parte din împrumutul convenit prin acordul stand-by să fie acordat Guvernului, pentru finanţarea deficitului bugetar.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a cerut public premierului Emil Boc explicaţii referitoare la posibilitatea bugetului de a suporta salariile şi pensiile pentru lunile următoare, el susţinând că există "semnale" că plata acestora este în pericol.

Liderul liberal a declarat, sâmbătă, că există mai multe "semnale", atât din partea sindicaliştilor din învăţământ, cât şi din partea unor reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, că plata salariilor şi pensiilor unei mari categorii de persoane este în pericol în lunile următoare din cauza bugetului insuficient.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici