Boc, întâmpinat în Mehedinţi de zeci de localnici care i-au reproşat măsurile de austeritate luate

Premierul Emil Boc care a inaugurat, joi, un pasaj peste calea ferată în localitatea Ciochiuţa din judeţul Mehedinţi a fost întâmpinat de zeci de localnici nemulţumiţi, care i-au reproşat măsurile de austeritate luate de Guvern.

54 afișări
Imaginea articolului Boc, întâmpinat în Mehedinţi de zeci de localnici care i-au reproşat măsurile de austeritate luate

Boc, întâmpinat în Mehedinţi de zeci de localnici care i-au reproşat măsurile de austeritate luate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

De asemenea, localnicii i-au reproşat premierului închiderea spitalului din Strehaia.

Totodată, o femeie i-a spus lui Emil Boc că, din cauza construcţiei pasajului de la Ciochiuţa, nu mai are acces în gospodărie şi a cerut să fie rezolvată această problemă.

Alte nemulţumiri ale localnicilor au fost legate de faptul că nu au fost primite despăgubirile de către proprietarii riverani pasajului.

La inaugurarea pasajului, alături de premierul Emil Boc au participat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară, deputatul PDL Doina Chircu şi autorităţi judeţene.

Pasajul de la Ciochiuţa face parte din DN 6 Bucureşti-Timişoara, situat pe ramura sudică a coridorului IV pan-european.

Pasajul peste calea ferată are o lungime de 421 de metri, iar construcţia acestuia a început în urmă cu 20 de ani. Iniţial, licitaţia a fost câştigată de firma Proodestiki (Grecia), dar aceasta a dat faliment, iar compania de drumuri a reziliat contractul anul trecut. Ulterior, compania SCT Timişoara a câştigat licitaţia, lucrările au fost reluate, durata contractului fiind de 12 luni, iar obiectivul având o garanţie de 24 de luni.

Valoarea lucrărilor se ridică la 3,2 milioane de euro, din care 2,4 milioane au fost asigurate de UE prin măsura ISTA, iar peste 802.000 de euro au fost contribuţia Guvernului României.

Emil Boc le-a cerut reprezentanţilor Companiei Naţionale de Drumuri Regionala Craiova să rezolve problema cu exproprierile până la 1 iulie.

De la pasajul Ciochiuţa, premierul Emil Boc, ministrul Tranporturilor, Anca Boagiu, împreună cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, au plecat la cel de-al doilea tronson al centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru verificarea lucrărilor. Tronsonul de patru kilometri ar urma să fie dat în folosinţă în cursul lunii mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici