Boc l-a numit pe Irinel Popescu preşedinte al CNAS

Primul-ministru Emil Boc l-a eliberat din funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe Vasile Ciurchea şi l-a numit în locul său pe doctorul Irinel Popescu.

248 afișări
Imaginea articolului Boc l-a numit pe Irinel Popescu preşedinte al CNAS

Boc l-a numit pe Irinel Popescu preşedinte al CNAS

Decizia primului-ministru a fost luată miercuri, iar joi a fost publicată în Monitorul Oficial.

Aflat, în 29 decembrie 2008, la Craiova, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că PSD va propune în actuala structură guvernamentală cinci-şase secretari de stat provenind din regiunea Oltenia, chirurgul Irinel Popescu fiind nominalizat atunci de liderul social-democrat.

Numele medicului Irinel Popescu, reprezentant al Partidului Conservator, a fost singurul pronunţat cu acea ocazie de Mircea Geoană.

"Competenţa profesională a domnului Irinel Popescu ar trebui să se regăsească într-o formulă oarecare. Cred că nu avem decât de câştigat din cooptarea domniei sale într-o structură executivă la Bucureşti", a spus atunci Geoană.

Surse din PSD Dolj susţineau, la acel moment, că Irinel Popescu ar urma să fie propus pentru funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Irinel Popescu a candidat în alegerile din noiembrie 2008 din partea PSD-PC în Colegiul 2, Craiova, pentru o funcţie de senator, câştigând cele mai multe voturi în Colegiu, - 20.884, reprezentând 44,48 la sută. Popescu nu a obţinut însă, în urma redistribuirii, mandatul de senator.

Profesorul Irinel Popescu este autorul primului transplant de ficat din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici