Boc: Numai pensia socială poate fi indexată, alte majorări depind de resursele bugetare

Guvernul poate indexa în acest an cu rata inflaţiei doar pensia socială minimă, de 350 lei, şi eventual să majoreze cele mai mici pensii prin intermediul unui Fond de iniţiativă socială, dar numai în funcţie de resursele generate de evoluţia în următoarele luni a economiei, a afirmat premierul Boc.

44 afișări
Imaginea articolului Boc: Numai pensia socială poate fi indexată, alte majorări depind de resursele bugetare

Boc: Numai pensia socială poate fi indexată, alte majorări depind de resursele bugetare (Imagine:Mediafax Foto)

"La acest moment, România îşi permite să indexeze cu rata inflaţiei doar pensia socială minimă", a spus Boc.

El a precizat, după discuţiile cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari privind proiectul de lege al sistemului unitar de pensii, că o decizie în privinţa unei eventuale majorări a celorlalte pensii, altele decât pensia socială minimă, va fi luată în luna aprilie.

Premierul a arătat totodată că Fondul de iniţiativă socială care va fi înfiinţat de Guvern se va baza pe resurse bugetare, nu pe contribuţii ale companiilor, şi va permite ajutorarea financiară a pensionarilor ale căror pensii sunt cu puţin mai mari decât pensia socială minimă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici