Boc şi Boagiu au inaugurat 21 de km de autostradă din tronsonul Medgidia-Constanţa

Premierul Emil Boc a inaugurat, vineri, o porţiune de 21 de kilometri din tronsonul Medgidia - Constanţa al autostrăzii A2, el spunând că românii primesc astfel o veste bună, şi anume că pot ajunge pe litoral mai repede, economisesc timp şi bani.

2062 afișări
Imaginea articolului Boc şi Boagiu au inaugurat 21 de km de autostradă din tronsonul Medgidia-Constanţa

Boc şi Boagiu au inaugurat 21 de km de autostradă din tronsonul Medgidia-Constanţa (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Românii primesc astăzi o veste bună: pot ajunge pe litoral mai repede, economisind timp şi bani", a declarat Boc.

El a spus că apreciază eforturile Ministerului Transporturilor care a reuşit să termine lucrarea cu două zile mai devreme faţă de termenul stabilit.

Premierul a afirmat, de asemenea, că în patru ani Guvernul Tăriceanu a inaugurat cinci kilometri de autostradă.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus că finalizarea acestui tronson de autostradă este dovada că, deşi eşti nevoit să iei măsuri dure, poţi face ordine în sistem.

Sectorul Basarab-Constanţa face parte din tronsonul Medgidia-Constanţa, unde lucrează companiile Astaldi şi Max Boegl, pentru 211 milioane de euro asiguraţi de Banca Europeană pentru Investiţii şi bugetul de stat.

Autostrada Soarelui este realizată pe tronsonul Bucureşti-Cernavodă. Lucrările pentru finalizarea autostrăzii au fost împărţie în două sectoare, respectiv Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa.

Contractul pentru segmentul Cernavodă-Medgidia a fost atribuit companiei franceze Colas, însă Ministerul Transporturilor a reziliat contractul în luna aprilie. Principalul motivul al rezilierii contractului a fost o solicitare a companiei Colas prin care cerea suplimentarea valorii contractului cu opt milioane de euro întrucât traseul autostrăzii a fost schimbat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici