Boc: Voi promova soluţii necesare educaţiei chiar dacă sunt ale lui Adomniţei, Andronescu sau Miclea

Guvernul se va concentra pe problemele învţământului românesc şi va promova soluţiile care răspund acestora, indiferent de unde provin, din pachetul Adomniţei, din pachetul Andronescu, din pachetul Miclea, le-a spus premierul Emil Boc, marţi, participanţilor la dezbaterea legilor educaţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: Voi promova soluţii necesare educaţiei chiar dacă sunt ale lui Adomniţei, Andronescu sau Miclea

Boc: Voi promova soluţii necesare educaţiei chiar dacă sunt ale lui Adomniţei, Andronescu sau Miclea (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă voi concentra pe problemele învţământului românesc şi voi promova soluţiile care răspund acestora indiferent de unde provin, din pachetul Adomniţei, din pachetul Andronescu, din pachetul Miclea. Vom promova acel proiect de lege care răspunde pactului naţional pentru educaţie, indiferent de titularul sau de adjudecarea soluţiilor", a spus Boc la dezbaterea cu tema "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie".

El a mai precizat că toate soluţiile care vor duce la rezolvarea problemelor învăţământului românesc, aşa cum prevede "Pactul Naţional pentru Educaţie", dar şi programul de guvernare al PDL şi PSD, vor fi introduse într-un proiect de lege ce va fi asumat de Executiv în faţa Parlamentului.

În opinia sa, trebuie să fie luate măsuri urgente în acest domeniu pentru a elimina anomaliile apărute.

"Cazul Spiru Haret este doar vârful aisbergului, dacă nu rezolvăm pe fond acesată problemă printr-o reglementare legislativă clară, care să spună pe de-o parte că autonomia universitară este garantată, dar şi că utilizarea abuzivă a acesteia este sancţionată de lege, în beneficiul elevilor, părinţilor, al românilor", a exemplificat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici