"Spiru Haret": MECI a pierdut, cerem demiterea ministrului

Decizia de vineri a instanţei în litigiul între Universitatea Spiru Haret şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) este total favorabilă instituţiei de învăţământ, susţin reprezentanţii acesteia, care au atacat-o dur pe Ecaterina Andronescu, ministrul de resort, cerând demiterea sa.

85 afișări
Imaginea articolului "Spiru Haret": MECI a pierdut, cerem demiterea ministrului

"Spiru Haret": MECI a pierdut, cerem demiterea ministrului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Instanţa a dat o hotărâre dreaptă şi înţeleaptă. Ea înseamnă că Spiru Haret poate organiza admitere la toate formele de învăţământ. În plus, hotărârea de astăzi (vineri-n.r.) a instanţei dă dreptul tuturor universităţilor din ţară să organizeze admitere în toate spaţiile pe care le deţin", a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, consilierul preşedintelui Universităţii, profesorul Gheorghe Bică.

Atât acesta, cât şi purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior, au lansat critici dure la adresa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care ar fi autorul unor atacuri "vehemente, abuzive, şi nejustificate" la adresa Universităţii.

"Decizia dată astăzi (vineri, n.r.) de Curtea de Apel Bucureşti dovedeşte că ministrul Educaţiei a acţionat ilegal, abuziv împotriva Universităţii Spiru Haret, într-un război surd al cărui scop a fost prejudicierea, cu orice preţ, chiar şi prin încălcarea normelor legale, a imaginii Universităţii", a spus Bică.

În consecinţă, acesta i-a cerut public premierului Emil Boc, în numele Universităţii Spiru Haret, s-o demită "de urgenţă" pe Andronescu. În plus, potrivit lui Bică, instituţia de învăţământ îşi rezervă dreptul de a solicita Ministerului despăgubiri materiale "pentru gravele prejudicii de imagine cauzate".

"Dacă Senatul Universităţii va decide să analizeze cuantumul cheltuielilor pentru repararea prejudiciului de imagine, s-ar putea să se decidă ca Universitatea să ceară despăgubiri Ministerului", a spus Bică, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor.

Reprezentanţii Universităţii au conchis arătând că "Spiru Haret" poate organiza admitere la orice specializare şi la orice formă de învăţământ. Ei nu au spus însă dacă o vor face înainte ca decizia de vineri a instanţei să rămână sau nu definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea a două articole din hotărârea de guvern 749 din 2009, act normativ care elimina Universitatea "Spiru Haret" de pe lista celor acreditate şi care interzicea organizarea admiterii pentru 2009-2010, instanţa dând parţial câştig unităţii de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici