Bodog a cerut control în interiorul Ministerului Sănătăţii după ce în octombrie un bebeluş a murit la Spitalul Pantelimon

Florian Bodog a dispus o anchetă în Ministerul Sănătăţii după ce părinţii unui copil decedat la Spitalul Pantelimon, în octombrie 2017, au făcut o plângere la MS, în urma căreia s-a făcut un control la unitatea spitalicească. În spaţiul public au apărut informaţii că Ministerul Sănătăţii nu a respectat procedura.

192 afișări
Imaginea articolului Bodog a cerut control în interiorul Ministerului Sănătăţii după ce în octombrie un bebeluş a murit la Spitalul Pantelimon

Bodog a cerut un control în interiorul Minsterului Sănătăţii după ce în octombrie un bebeluş a murit la Spitalul Pantelimon

Potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Sănătăţii, pe 13 noiembrie 2017, părinţii bebeluşului decedat în Spitalul Pantelimon au depus o sesizare la minister, prin care au solicitat investigarea cauzelor care au dus la decesul nou-născutului.

"În data de 4 decembrie, familia s-a întâlnit cu consilierul pe probleme de asistenţă medicală al ministrului Sănătăţii. În cadrul discuţiilor, reprezentantul MS a explicat familiei că, potrivit legislaţiei în vigoare, în situaţia în care un pacient consideră că a fost victima unui act de malpraxis, acesta trebuie să adreseze personal o sesizare la Comisia de monitorizare şi competenţă profesională pentru cazurile de malpraxis care funcţionează la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică teritorială. (...) De asemenea, pacientul trebuie să sesizeze, personal, Colegiul Medicilor, care are atribuţiile şi competenţele necesare de investigare a cazurilor semnalate", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către ministerul Sănătăţii.

În urma acestor demersuri, Direcţia de Asistenţă Medicală a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să preia analiza cazului semnalat şi să facă verificările necesare.

"Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a iniţiat o acţiune de verificare în data de 28 decembrie 2017 la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon. Primele rezultate ale controlului au fost transmise în data de 9 ianuarie 2018 către Ministerul Sănătăţii şi nu evidenţiază încălcări ale procedurilor de acordare a asistenţei medicale. Conform raportului de control, gravida a fost depistată cu infecţie vaginală şi cu germene multirezistent la internarea în unitatea sanitară", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Din acelaşi raport de control arată că, în luna septembrie 2017, în Secţia de Obstetrică Ginecologie a fost înregistrat un singur caz de infecţie intraspitalicească care nu a fost confirmat in investigaţiile medicale ale gravidei. Bebeluşul a fost depistat cu aceeaşi infecţie ca în cazul mamei.

De asemenea, în raport se precizează că, în secţia de Neonatologie nu au fost înregistrate infecţii nosocomiale, în luna septembrie 2017.

După acest control, Florian Bodog a dispus o anchetă în interiorul ministerului pentru a se stabili dacă au fost respectate procedurile interne, după ce, potrivit unui articol apărut pe tolo.ro, instituţia ar fi ţinut mai bine de o lună şi jumătate documentele în sertare până când a fost demarat controlul Direcţiei de Sănătate Publică. Reacţia ministerului vine după ce, în acelaşi articol, părinţii copilului au povestit că nou-născutul ar fi contractat infecţii din spital şi ar fi decedat din cauza unei septicemii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici