Bogdan Licu, avizat de CSM ca adjunct al procurorului general: Dacă se dovedeşte că am plagiat, îmi dau demisia din orice funcţie

Bogdan Licu a primit, joi, avizul favorabil din partea secţiei pentru procurori din cadrul CSM pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta declarând că dacă se dovedeşte că a plagiat, demisionează din orice funcţie.

574 afișări
Imaginea articolului Bogdan Licu, avizat de CSM ca adjunct al procurorului general: Dacă se dovedeşte că am plagiat, îmi dau demisia din orice funcţie

Bogdan Licu, avizat de CSM ca adjunct al procurorului general: Dacă se dovedeşte că am plagiat, îmi dau demisia din orice funcţie

"Eu consider că nu am plagiat în acea teză de doctorat. Am fost întrebat de ce am cerut în luna martie renunţarea la titlul de doctor. În viaţa fiecăruia vine la un moment dat un moment de analiză asupra lucrurilor făcute sau nefăcute. Fiind pusă foarte intens această problemă în media despre lucrările de doctorat, mi-am revăzut şi eu lucrarea. Vă spun că nu am plagiat, asta este opinia mea, am specificat toţi autorii la subsol, nu există pagină fără notă de subsol. Din punct de vedere obiectiv, nu am niciun element din partea niciunei instituţii. Eu am spus, dacă s-a dovedit că am plagiat, îmi dau demisia din orice funcţie delegată, numită, am declarat asta", a declarat Bogdan Licu.

El a primit, cu unanimitate de voturi, avizul favorabil din partea secţiei pentru procurori din cadrul CSM pentru funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit procedurii, Consiliul Superior al Magistraturii urmează să trimită avizul la Ministerul Justiţiei, care va înainta preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire în funcţie.

Propunerea lui Bogdan Licu în această funcţie pentru un mandat de trei ani vine după ce la sfârşitul lunii octombrie acestuia i-a fost prelungită cu şase luni delegarea pentru acest post. În urmă cu câteva luni, surse oficiale declarau pentru agenţia de presă MEDIAFAX că ministerul Justiţiei l-a propus pentru un mandat de procuror adjunct al procurorului general al României pe Bogdan Licu, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Surse din sistemul judiciar au precizat pentru MEDIAFAX că la momentul respectiv ar fi fost neînţelegeri între şefii din justiţie pe marginea numelor promovate pentru funcţia de adjunct al procurorului general, una dintre problemele pus în discuţie în ceea ce îl priveşte pe Bogdan Licu fiind apariţia în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora acesta ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.

Bogdan Licu a cerut Academiei de Informaţii Mihai Viteazul retragerea titlului de doctor. În luna iulie, acesta a declarat pentru MEDIAFAX că neagă orice acuzaţie de plagiat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici