Bolnavi "externaţi disciplinar": Au fost prinşi fumând pe holurile spitalului

Patru bolnavi de la Spitalul Judeţean din Craiova au fost "externaţi disciplinar" după ce au fost prinşi fumând pe holurile unităţii, în condiţiile în care conducerea spitalului a dispus, la începutul lunii, ca toţi pacienţii care fumează în spital să fie trimişi acasă.

313 afișări
Imaginea articolului Bolnavi "externaţi disciplinar": Au fost prinşi fumând pe holurile spitalului

Bolnavi "externaţi disciplinar": Au fost prinşi fumând pe holurile spitalului (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax foto)

Cei patru bolnavi au fost externaţi disciplinar în ultimele două săptămâni de la clinicile de Chirurgie Plastică şi de Oftalmologie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova.

Conducerea spitalului a recurs la această măsură după ce, la începutul lunii, a adoptat un regulament de ordine interioară care prevede ca toţi pacienţii prinşi că fumează în salon sau pe hol să fie daţi afară pe motive disciplinare.

Directorii au trimis adrese scrise tuturor asistenţilor-şefi, cerându-le să le explice acest regulament tuturor pacienţilor şi să-i interneze doar dacă semnează că îşi asumă consecinţele.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean din Craiova, Dan Tarniţă, cei patru bolnavi care au fost externaţi disciplinar nu erau în stare gravă.

"Sunt externaţi pacienţii internaţi, sub tratament, dar nu în stare gravă, în comă, spre exemplu, pentru că aceştia nici nu pot fuma. Bolnavii externaţi vor urma tratamentul prin Ambulatoriu. Ce să facem, ei sunt anunţaţi despre această măsură, practic ei îşi asumă consecinţele când fumează, nu îi luăm prin surpindere când îi externăm.

Legea care interzice fumatul în spital există, noi doar am înăsprit sancţiunile. Bolnavii trebuie să ştie că într-o instituţie trebuie respectate anumite reguli, mai ales că fumatul nu le face bine sănătăţii. Noi de fiecare dată facem apeluri către ei şi le explicăm că la spital vin să se însănătoşească, nu să se îmbolnăvească. Trebuia să facem ceva, că înainte tot timpul vedeam pe holuri bolnavi cu ţigările în mână, pe la ferestre erau numai chiştoace", a declarat Dan Tarniţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici