Bombardamentele ruşilor i-au lăsat fără curent şi pe moldoveni: troleibuzele se opresc la Chişinău

Mass-media din Republica Moldova raportează pene de curent extinse în mare parte a ţării, de la teritoriul separatist al Transnistriei până la capitala Chişinău, unde ar urma să oprească troleibuzele.

1374 afișări
Imaginea articolului Bombardamentele ruşilor i-au lăsat fără curent şi pe moldoveni: troleibuzele se opresc la Chişinău

Bombardamentele ruşilor i-au lăsat fără curent şi pe moldoveni: troleibuzele se opresc la Chişinău

Este posibil ca întreruperile să fie legate de recentul bombardament rusesc asupra infrastructurii energetice ucrainene.

O întrerupere atât de extinsă sugerează posibile avarii la linia electrică de la Isaccea la Vulcăneşti, care trece de-a lungul graniţei de sud dintre Moldova şi Ucraina.

Cu toate acestea, nu a fost oferită încă o explicaţie oficială pentru întreruperile de curent.

Şeful adjunct al biroului prezidenţial ucrainean, Kirilo Timoşenko, a declarat că, „după un nou atac masiv al ruşilor, situaţia pentru infrastructura energetică este critică”, raportează Ukrainska Pravda.

„Teroriştii ruşi au lansat un alt atac planificat asupra infrastructurii energetice. Situaţia este critică”, a scris el pe Telegram.

„Operatorul sistemului de transport al energiei electrice din Ucraina, Ukrenergo, este nevoit să înceapă întreruperi de urgenţă, pentru a echilibra sistemul de alimentare cu energie şi a evita accidentele echipamentelor”, adaugă oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici