Video Bordei săpat într-un deal, locuinţa unui bebeluş de două luni

Un bebeluş de două luni locuieşte împreună cu părinţii săi într-un bordei de pământ săpat într-un deal, la doi kilometri distanţă de cea mai apropiată aşezare omenească, în judeţul Iaşi.

1 afișare

Mihai Lupu are 39 de ani şi locuieşte împreună cu Petronela Amăriui Tei, de 36 de ani, de aproape zece ani. Cei doi au stat un timp la părinţii bărbatului, însă casa bătrânească s-a dărâmat şi au rămas pe drumuri. Disperaţi că au rămas fără un acoperiş deasupra capului, cu cinci copii cu vârste între doi şi nouă ani, iar femeia este însărcinată din nou, cei doi şi-au săpat un bordei în pământ. Aici s-au adăpostit în urmă cu trei luni şi tot aici s-a născut cel mai mic copil, o fetiţă care acum are două luni.

Sătenii din Blăgeşti, cea mai apropiată aşezare, spun că îi ajută şi ei cum pot, însă autorităţile nu fac nimic pentru a le oferi un sprijin.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi, Eliza Chirica, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz va fi făcută o anchetă socială, iar cel mai probabil mama şi bebeluşul vor ajunge într-un centru de ocrotire până când va fi găsită o soluţie pentru cazarea familiei în condiţii decente. Potrivit lui Chirica, conducerea DPC urmează să stabilească de ce asistenţii sociali din zonă nu au ştiut şi nu au anunţat că femeia a născut şi creşte un bebeluş în condiţii greu de imaginat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici