Botiş: Nu am primit nicio informare oficială privind anchetarea de către DNA

Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat marţi seară, pentru MEDIAFAX, că nu a primit nicio informare oficială privind anchetarea sa de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

21 afișări
Imaginea articolului Botiş: Nu am primit nicio informare oficială privind anchetarea de către DNA

Botiş: Nu am primit nicio informare oficială privind anchetarea de către DNA (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Ioan Nelu Botiş a precizat că a primit o singură notificare privind verificarea de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stării de incompatibilitate.

Potrivit fostului ministru, nici ANI, nici DNA nu l-au informat, până în acest moment, dacă există vreun conflict de interese sau că verificările vor fi continuate de către DNA.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI susţin că sunt indicii temeinice că fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod penal.

ANI s-a sesizat în acest caz în 19 aprilie şi l-a înştiinţat pe Botiş despre acest lucru, fostul ministru prezentându-se la agenţie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizează că şi soţia acestuia, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul Proiectului "Şansa la demnitate", respectiv, în calitatea de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetată pentru corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici