Botiş spune că a ajuns ministru fiindcă a învăţat, a muncit şi a fost ales de oameni

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, la Bistriţa, că a ajuns ministru fiindcă a învăţat, a muncit şi a fost ales de 12.000 de oameni, el răspunzând astfel întrebării unei persoane care a vrut să ştie ce "merite deosebite" l-au recomandat pentru portofoliul de la minister.

36 afișări
Imaginea articolului Botiş spune că a ajuns ministru fiindcă a învăţat, a muncit şi a fost ales de oameni

Botiş spune că a ajuns ministru fiindcă a învăţat, a muncit şi a fost ales de oameni (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ioan Botiş a avut, vineri după-amiază, un dialog cu o persoană care participa la protestul din faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud şi care i-a adresat două întrebări.

"Ce merite deosebite aveţi? Ce aţi făcut în România de aţi ajuns aşa de repede ministru?", l-a întrebat bărbatul respectiv pe ministru.

La rândul său, ministrul i-a răspuns: "Ce credeţi că trebuia să fac? Am învăţat, am muncit şi am fost ales de oameni. Ce vreţi mai mult? Am avut 12.000 de voturi în Bistriţa. Când veţi înţelege acest lucru, o să aveţi şi răspunsurile".

Ministrul a intrat apoi în dialog şi cu alţi protestatari, care l-au întrebat de ce sunt atât de mici salariile în România.

"Un produs, atunci când e vândut bine, are o valoare adăugată mare şi de acolo se poate susţine un salariu mare. Mercedes vinde foarte bine pentru că are un brand şi o valoare adăugată mare. Noi, dacă cioplim un lemn, avem o valoare adăugată mică şi avem un salariu mic. Cam aceasta este economia României. Avem vreo 40 de ani pierduţi",a spus Botiş.

Întrebat a cui este vina pentru acest lucru, ministrul a declarat că a tuturor.

"Nu se poate gândi în termeni de vină. E un efort comun care, din păcate, nu s-a concretizat să avem o economie foarte puternică şi un trai mai bun decât avem acum. Asta e, asta e realitatea. Sunt de vină şi eu că mă duc dimineaţa şi poate că nu am performanţa cea mai bună şi dumneavoastră fiindcă mergeţi la muncă şi nu aveţi probabil productivitatea cea mai bună. Aceştia sunt oamenii în România. Trebuie să ne schimbăm, să înţelegem că suntem într-o comnpetiţie şi la nivel european şi global şi să fim mai buni", a spus el.

Botiş a adăugat că schimbarea trebuie făcută de la vârf.

"De unde trebuie făcută schimbarea? De la mine. Eu am început cu modificarea Codului Muncii şi cu alte lucruri pe care le am cu Codul Social. Toate acestea sunt modificări care sprijină ceea ce am spus până acum", a declarat Ioan Botiş.

La un moment dat, o altă persoană participantă la miting i-a sugerat să demisioneze.

"Şi o demisie e bună, dar la momentul potrivit", a răspuns Botiş.

În timp ce ministrul vorbea, un bărbat din mulţime i s-a adresat fără să folosească pronumele de politeţe, astfel că Botiş l-a aprostrofat.

"Totuşi, sunt un ministru în ţara aceasta şi îmi vorbiţi ca unui golan de pe stradă. Să fiţi atenţi la lucrurile acestea fiindcă şi de aici porneşte respectul într-o societate şi creşterea acestei societăţi. Dacă noi aşa discutăm între noi, asta merităm ca naţie. Totuşi sunt ministru în ţara aceasta", a spus Botiş.

Ministrul Muncii a mers, vineri, la Bistriţa, să discute cu sindicaliştii care s-au adunat să protesteze faţă de noul Cod al Muncii. El a vorbit cu oamenii timp de aproape o oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici