Botoşani: Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, mai multe maşini au ieşit în decor / Ninsoare abundentă pe autostrada A3 Turda – Gilău, judeţul Cluj | FOTO

Ninge abundent pe autostrada A3 Turda – Gilău din judeţul Cluj, şoferii fiind sfătuiţi să reducă viteza.

2176 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, mai multe maşini au ieşit în decor / Ninsoare abundentă pe autostrada A3 Turda – Gilău, judeţul Cluj | FOTO

Botoşani: Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, mai multe maşini au ieşit în decor / Ninsoare abundentă pe autostrada A3 Turda – Gilău, judeţul Cluj

Potrivit Centrului Infotrafic, pe autostrada A3 Turda – Gilău din judeţul Cluj circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, deoarece în zonă ninge abundent.

Drumarii acţionează cu utilaje de deszăpezire, pentru curăţarea părţii carosabile.

Şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de maşinile din faţă şi să nu bruscheze comenzile autoturismului.

Botoşani: Circulaţie îngreunată din cauza zăpezii, mai multe maşini au ieşit în decor

Circulaţia este îngreunată, sâmbătă, pe mai multe drumuri judeţene din Botoşani, din cauza zăpezii. Mai multe maşini au ieşit în decor, iar şoferul unui autocisterne a rămas blocat în trafic din cauza zăpezii de pe carosabil.

Zăpada aşternută pe carosabil creează primele probleme în judeţul Botoşani, cel mai greu circulându-se pe drumurile judeţene.

Mai multe accidente rutiere au avut loc sâmbătă dimineaţa din cauza zăpezii, iar în cel mai grav dintre acestea două persoane s-au răsturnat cu maşina, una dintre ele rămânând încarcerată, pe raza localităţii Brăieşti.

Conform Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, în accident au fost implicate două persoane, tată şi fiu.

“La sosirea pompierilor la faţa locului, cei doi pasageri, tată şi fiu, erau scoşi din maşină. Tatăl, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a fost transportat cu ajutorul unei tărgi de către salvatori la ambulanţă, acesta fiind rănit. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea pericolului de incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Botoşani, Dorina Lupu.

Accidentul s-a petrecut pe drumul naţional care leagă Botoşaniul de Dorohoi, în zona pădurii de la Brăieşti, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă.

De asemenea, mai multe apeluri au fost primite la 112 care anunţau că în întreg judeţul Botoşani se circulă cu dificultate din cauza vremii, iar şoferul unui autocisterne a rămas blocat în trafic din cauza zăpezii de pe carosabil, pe un drum judeţean din localitatea Buda, comuna Copalău.

Este COD GALBEN de ninsori, sâmbătă. Zonele vizate de avertizarea meteorologilor / Zăpadă abundentă pe DN67C Novaci -Rânca | LIVE VIDEO

De asemenea, meteorologii au emis sâmbătă avertizare cod galben de vânt în judeţul Prahova. Până la ora 10.00, aici au fost anunţate intensificări ale vântului cu rafale de peste 70-80 de kilometri pe oră.

Ca fenomene asociate, meteorologii menţionează ninsoarea viscolită ce determină vizibilitate scăzută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici