Braşov: 26 de copii cu toxiinfecţie alimentară au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase

Numărul copiilor care au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov a ajuns la 26, după ce aceştia au mâncat brânză afumată şi ruladă de pui la un restaurant - pensiune din localitatea Tărlungeni, judeţul Braşov.

455 afișări
Imaginea articolului Braşov: 26 de copii cu toxiinfecţie alimentară au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase

Braşov: 26 de copii cu toxiinfecţie alimentară au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Copiii, cu vârste între cinci şi 14 ani, au mâncat de dimineaţă brânză afumată şi ruladă de pui, iar spre prânz mulţi dintre ei au acuzat stări de deshidratare, greaţă şi vărsături.

L.a pensiunea din Tărlungeni au fost trimise câteva ambulanţe şi echipaje SMURD pentru a acorda ajutor copiilor, o parte dintre copii primind îngrijiri la faţa locului, fiind puşi pe perfuzii.

"Este vorba de toxinfecţie alimentară pentru că numărul copiilor este foarte mare. Dar starea lor este stabilă. În schimb au necesitat perfuzii pentru reechilibrare după o simptamatologie de greţuri, vărsături, colici abdominale. Doi dintre ei sunt ceva mai grav, dar sunt monitorizaţi. Astăzi vor rămâne internaţi cei 26. Este posibil ca brânza să fie problema, dar asta vor vedea cei de specialitate. Noi oricum am recoltat analize de la copii şi vom afla care este cauza exactă", a spus Felicia Constandis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Braşov.

Toţi vor rămâne internaţi peste noapte, iar unii vor mai rămâne o zi sau două. În acest caz au fost sesizate Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Protecţia Alimentelor Braşov şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, care investighează cauzele incidentului.

Copiii se aflau într-un turneu de fotbal, "Juniors Cup 2011", la care participă peste 200 de echipe de copii şi juniori din toată ţara. Braşovul găzduieşte în perioada 9 - 14 august cel mai mare turneu de fotbal pentru copii şi juniori, din sud-estul Europei.

La startul ediţiei din acest an sunt prezente un număr record, de 223 de formaţii, din 8 ţări: Lituania, Letonia, Estonia, Bulgaria, Ucraina, Portugalia, Republica Moldova şi România. Din ţara noastră sunt prezente echipe din 38 de judeţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici