Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Două persoane au murit şi una a fost rănită, joi seară, fiind împuşcate la o casă de schimb valutar din zona centrală a municipiului Braşov.

250 afișări
Imaginea articolului Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Potrivit medicului coordonator al Staţiei centrale de Ambulanţă Braşov, Adriana Anghel, a fost primit un apel pentru trimiterea unor maşini ale Salvării în zona centrală a municipiului Braşov, la o casă de schimb valutar unde au fost împuşcate trei persoane.

La faţa locului, au fost trimise şase ambulanţe cu câte un medic întrucât informaţiile iniţiale erau că ar putea fi mai multe victime.

Ajunşi la faţa locului, medicii de la Ambulanţă au găsit trei persoane rănite, care au fost transportate la Spitalul Judeţean din Braşov.

Potrivit unor martori, incidentul s-a produs în momentul în care o angajată a casei de schimb valutar care ar fi avut asupra sa bani a ieşit din unitate, vrând să urce într-o maşină. În acel moment, un bărbat înarmat a atacat-o, trăgând mai multe focuri de armă către autoturism.

Conform surselor citate, după ce a tras mai multe focuri de armă bărbatul a fugit pe o străduţă din zonă.

Maşina a rămas abandonată în faţa casei de schimb, având geamurile sparte de gloanţe.

Una dintre cele trei persoane împuşcate a murit

Potrivit şefului Ambulanţei Braşov, Emil Măţău, una dintre cele trei persoane rănite a murit, în timp ce celelalte două victime sunt în investigaţii la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov.

Medicul Alen Gheorghiu, de la UPU al SJU Braşov, a declarat, joi seară pentru MEDIAFAX că unul dintre cei doi răniţi, împuşcat în cap, este în stare foarte gravă, fiind în stop cardio-respirator, resuscitabil.

Potrivit aceleiaşi surse, la ora transmiterii acestei ştiri, starea celuilalt pacient, împuşcat în ochi şi în burtă, era stabilă.

Şi cea de-a doua persoană rănită în jaful armat a murit

Şi cea de-a doua persoană rănită în jaful armat de la casa de schimb valutar din centrul municipiului Braşov a murit, joi seară, în Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean Braşov, a declarat pentru MEDIAFAX medicul de gardă al secţiei.

Potrivit unor surse din spital, pacientul care a fost împuşcat în cap şi era în comă cu şanse minime de supravieţuire a decedat la ora 21.45, după ce a fost transferat de la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului la Secţia de Reanimare.

Două dintre persoanele împuşcate erau angajate ale unei societăţi de transport valori

Două dintre cele trei persoane împuşcate, joi seară, erau angajate ale unei societăţi de transport valori, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, cei doi angajaţi ai societăţii de transport valori veniseră să ridice încasările din ziua respectivă, de la casa de schimb valutar. După ce au luat banii şi au ieşit din casa de schimb valutar, cei doi s-au urcat într-o maşină, însă, în acel moment, un necunoscut a tras două focuri de armă în direcţia lor, cei doi fiind răniţi.

Atacatorul a fugit înainte să apuce să ia geanta cu banii, un trecător încercând să-l oprească. În acel moment, bărbatul a tras cu arma şi asupra acestuia, care a fost rănit, au mai declarat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, în prezent, în acest caz sunt audiaţi mai mulţi martori, în oraş fiind organizate filtre pentru prinderea atacatorului.

Din primele informaţii, atacul armat ar fi avut loc cu un pistol de calibru mic.

Primele verificări la locul atacului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov indică faptul că prima persoană decedată ar fi chiar trecătorul care a încercat să îl oprească pe atacator, după ce acesta a împuşcat două persoane aflate într-un autoturism şi încerca să fugă cu o geantă cu bani.

"Incindentul s-a produs la ora 18.00, în momentul în care două persoane au venit să ridice încasările de la casa de schimb valutar. Acestea se pregăteau să plece cu un autoturism şi au fost atacate de un suspect care se afla pe trotuar şi care a tras spre maşină mai multe focuri de armă. Suspectul a reuşit apoi să fugă şi a mai împuşcat un trecător care a încercat să-l oprească", a declarat comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Ambele persoane din maşină au fost grav rănite şi transportate la Spitalul Judeţean Braşov.

Socrul casieriţei, care a venit la locul incidentului, a spus că femeia l-a sunat foarte speriată şi i-a spus că doi dintre colegii ei au fost împuşcaţi.

"Era foarte speriată şi m-a chemat să vin repede. Ea este bine, nu a fost rănită", a spus socrul femeii.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici