Braşov: Explozie puternică la parterul unui bloc din Săcele

O puternică explozie s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 1.00, la parterul unui bloc din oraşul braşovean Săcele, din cauza unor scăpări de gaze de la o instalaţie improvizată, în urma deflagraţiei neînregistrându-se victime.

2 afișări
Imaginea articolului Braşov: Explozie puternică la parterul unui bloc din Săcele

Braşov: Explozie puternică la parterul unui bloc din Săcele

Deflagraţia s-a produs într-un apartament dintr-un bloc cu patru etaje din Săcele. Suflul exploziei a spart geamurile apartamentului, iar bubuitura a scos în stradă pentru mai mult de o oră peste 30 de familii. Nimeni nu a fost rănit, dar oamenii s-au speriat foarte tare, mai ales că urmăriseră în urmă cu câteva zile la televizor efectele unei explozii la parterul unui bloc din Zalău, soldată cu doi morţi şi nouă răniţi.

O echipă a Distrigaz Braşov a venit de urgenţă la faţa locului şi a deconectat dela reţeaua de gaze toate apartamentele. Pompierii spun că a existat pericolul ca tot blocul să sară în aer.

"Am fost solicitaţi să intervenim după o explozie într-un apartament de pe strada Viitorului nr.40, din oraşul Săcele.Ne-am deplasat cu două autospeciale. Exista pericolul ca blocul să sară în aer", a declarat plutonier major Miha Petrescu, comandant gardă de intervenţie în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

În apartamentul respectiv se aflau o femeie şi cele două fiice ale acesteia, de 16 şi, respectiv, 18 ani. Deflagraţia a fost posibilă din cauza unor scăpări de gaze de la o sursă de încălzire improvizată cu un furtun tras din bucătărie în sufragerie. Femeia a declarat că în momentul exploziei intrase în baie, iar cele două fete dormeau.

La locul deflagraţiei a venit şi o echipă de poliţişti. Familia care a improvizat ilegal sursa de încălzire urmează să dea seamă autorităţilor pentru fapta sa şi, cel mai probabil, va fi amendată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici