Braşov: Femeia care şi-a omorât bebeluşul de 6 luni a fost internată într-un spital de psihiatrie

Femeia din Braşov care şi-a omorât bebeluşul de şase luni, apoi i-a tranşat cadavrul, a fost internată într-un centru pentru boli psihice, pentru o perioadă provizorie de 90 de zile, urmând ca procurorii să ceară în instanţă internarea ei definitivă.

253 afișări
Imaginea articolului Braşov: Femeia care şi-a omorât bebeluşul de 6 luni a fost internată într-un spital de psihiatrie

Braşov: Femeia care şi-a omorât bebeluşul de 6 luni a fost internată într-un spital de psihiatrie (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, Lucreţia Teleki, decizia a fost luată în condiţiile în care medicii legişti au stabilit că femeia nu a avut discernământ în momentul în care şi-a omorât copilul.

"S-a făcut o cerere de revocare a măsurii arestării preventive dispusă de către Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov şi s-a luat luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii într-un institut medical de specialitate, pentru o perioadă de 90 de zile, cerere care a fost acceptată de instanţă", a spus Teleki.

Monica Iudeanu va fi supusă unei noi evaluări de specialitate, procurorii urmând să solicite internarea definitivă a femeii în centrul medical, potrivit sursei citate.

Braşoveanca a fost evaluată de către medicii de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti, care au stabilit că aceasta nu a avut
discernământ în momentul în care şi-a omorât copilul.

În 25 februarie, Monica Iudeanu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav.

Femeia şi-a ucis bebeluşul în 24 februarie, decapitându-l cu un satâr. Ea şi-a motivat gestul în faţa procurorilor invocând versete din Vechiul Testament şi spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu. După ce l-a tăiat în mai multe bucăţi, l-a pus în pungi de plastic şi l-a depozitat într-o cameră care era folosită ca depozit.

Monica Iudeanu le-a spus judecătorilor că bebeluşul ei nu era un copil obişnuit, ci "o plăsmuire a spiritelor", "un fel de creaţie făcută din vrăji" şi că a auzit pe hol vocea lui Dumnezeu care i-a spus că vine Apocalipsa şi i-a poruncit să omoare de îndată bebeluşul, iar ea a executat ordinul.

Femeia a mai spus că de mai multă vreme are senzaţia că o urmărea cineva şi că vrea să îi facă rău soţului ei, iar faptul că a fost arestată este tot mâna celor care îi fac vrăji şi care vor să o ţină departe de familie. Ea a spus că noaptea aude cum soţul ei este bătut de cineva. Braşoveanca chiar a cerut judecătorilor să îi pedepsească pe cei care nu o lasă să doarmă şi o violează.

Iosif şi Monica Iudeanu mai au şase copii - cinci băieţi şi o fată, cu vârste între doi şi nouă ani.

Familia Iudeanu locuieşte în Piaţa Sfatului nr. 13 din Braşov, într-o clădire formată din două corpuri - unul cu o cameră şi bucătărie, iar celălalt compus din două camere şi o bucătărie. Nici femeia, nici bărbatul nu au ocupaţie. Potrivit vecinilor, bărbatul mai lucrează cu ziua, însă nu are un venit constant, familia, care aparţine cultului penticostal, trăind din ajutoarele primite de la Biserica Penticostală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici