Braşov: O adolescentă de 16 ani a născut siamezi (Video)

O adolescentă de 16 ani din localitatea Budila, judeţul Braşov, a născut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, gemeni siamezi uniţi în zona capului, care se află în stare foarte gravă la Spitalul de Obstretică Ginecologie din Braşov, fata afirmând că tatăl copiilor este un văr care a violat-o.

136 afișări
Imaginea articolului Braşov: O adolescentă de 16 ani a născut siamezi (Video)

Braşov: O adolescentă de 16 ani a născut siamezi (Video)

Fata, de etnie romă, a născut prin cezariană, înainte de termen, la şapte luni şi jumătate, siamezii cântărind 2.650 grame, potrivit dr. Ioan Oprea, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Braşov.

"A fost o sarcină nedorită pe care fată a ascuns-o timp de şapte luni. S-ar părea că este o cosanguinitate, tatăl fiind probabil un văr primar de-al fetei. Dar acest lucru nu îl putem şti cu certitudine", a declarat Oprea pentru corespondentul MEDIAFAX.

Siamezii se află la secţia de terapie intensivă, unul dintre ei fiind în stare foarte gravă, cu malformaţii multiple la gură, arcadă şi inimă, iar medicii nu îi dau şanse de supravieţuire.

"Am început investigaţiile pentru a vedea dacă siamezii au acelaşi creier şi acelaşi sistem vascular. Dar ne gândim şi ce se va întâmplă dacă unul dintre ei va deceda", a adăugat şeful secţiei de neonatologie.

Medicii din Braşov s-au confruntat pentru prima dată cu o astfel de naştere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici