Braşov: Percheziţii la cabinetul avocatului Victor Teodorescu şi audieri

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române percheziţionează, miercuri, sediul cabinetului de avocatură Victor Teodorescu, din Braşov, arestat pentru că a plănuit uciderea soţiei sale.

395 afișări
Imaginea articolului Braşov: Percheziţii la cabinetul avocatului Victor Teodorescu şi audieri

Braşov: Percheziţii la cabinetul avocatului Victor Teodorescu şi audieri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În continuarea cercetărilor derulate în cauza având ca obiect crima din data de 29 martie 2011 a cărei victimă a fost Violeta Teodorescu, soţia inculpatului Victor Teodorescu, miercuri, 22 iunie 2011, procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuează o percheziţie la sediul cabinetului de avocatură al inculpatului, situat în municipiul Braşov. De asemenea, în vederea lămuririi aspectelor care ţin de împrejurările comiterii faptei, în cauză se va proceda la audierea mai multor persoane", informează Biroul de presă al Ministerului Public.

Avocatul Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale, este cercetat în stare de arest preventiv, ca urmare a deciziei de marţi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a respins acţiunea avocatului braşovean.

Victor Teodorescu a fost pus sub învinuire pentru acuzaţia de instigare la omor, respectiv că l-a plătit pe Erwin Victor Preşmereanu pentru a-i ucide soţia, în contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro.

Violeta Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, soţia avocatului braşovean, a fost găsită moartă în locuinţa sa, în 29 martie. Ea a fost înjunghiată cu un cuţit de 25 de ori în gât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

În faţa instanţei de judecată, Teodorescu şi-a susţinut nevinovăţia, subliind că nu avea cum să facă această fapt şi nici nu avea de ce, deoarece problemele financiare invocate nu sunt reale. El a declarat în faţa instanţei că învinuirea i se pare sinistră şi nu face "decât să-i răsucească un cuţit în inimă", în condiţiile în care, după pierderea nevestei "doarme numai pe jumătatea sa de pat" şi înnebuneşte.

Teodorescu a mai spus judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti că nu ar fi avut cum să-l determine pe un tânăr (Victor Preşmereanu) "cu antecedente penale, drogat şi al cărui fizic era jumătate din fizicul soţiei sale", să se ducă cu un levier să o ucidă pe aceasta, arătând că "s-a ajuns la confecţionarea unor probe de care nu are habar". El a mai susţinut că nu a văzut declaraţiile martorilor.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei că Victor Teodorescu a fost procuror şi apoi avocat, "fiind prin urmare o persoană care prin natura profesiei sale trebuia să contribuie la respectarea legii şi nicidecum la încălcarea acesteia într-o manieră atât de reprobabilă".

Faptele pentru care este cercetat Victor Teodorescu denotă o periculozitate deosebită şi impun şi justifică o reacţie fermă din partea autorităţilor statului, mai notează instanţa.

Totodată, acest gen de fapte generează în rândul societăţii civile un sentiment de teamă şi insecuritate, astfel că lăsarea în libertate a inculpatului Victor Teodorescu prezintă "în mod cert un pericol concret pentru ordinea publică".

Teodorescu a făcut recurs la instanţa supremă care a respins, marţi, contestaţia avocatului, astfel că acesta rămâne arestat deocamdată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici