Victor Teodorescu, acuzat că a comandat moartea soţiei sale, rămâne în arest preventiv

Avocatul Victor Teodorescu, acuzat că a comandat uciderea soţiei sale, rămâne în arest preventiv, în urma deciziei prin care instanţa supremă a confirmat, marţi, hotărârea de încarcerare luată iniţial de Curtea de Apel Bucureşti.

144 afișări
Imaginea articolului Victor Teodorescu, acuzat că a comandat moartea soţiei sale, rămâne în arest preventiv

Victor Teodorescu, acuzat că a comandat moartea soţiei sale, rămâne în arest preventiv (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, recursul formulat de avocatul braşovean împotriva decizie de joi a Curţii de Apel Bucureşti.

Victor Teodorescu a fost pus sub învinuire pentru acuzaţia de instigare la omor, respectiv că l-a plătit pe Erwin Victor Preşmereanu pentru a-i ucide soţia, în contul unei datorii pe care ar fi avut-o mama autorului la avocat, aproximativ 60.000 de euro.

Violeta Teodorescu, în vârstă de 45 de ani, soţia avocatului braşovean, a fost găsită moartă în locuinţa sa, în 29 martie. Ea a fost înjunghiată cu un cuţit de 25 de ori în gât, iar la cap avea 15 lovituri cu un corp dur.

În faţa instanţei de judecată, Teodorescu şi-a susţinut nevinovăţia, subliind că nu avea cum să facă această fapt şi nici nu avea de ce, deoarece problemele financiare invocate nu sunt reale. El a declarat în faţa instanţei că învinuirea i se pare sinistră şi nu face "decât să-i răsucească un cuţit în inimă", în condiţiile în care, după pierderea nevestei "doarme numai pe jumătatea sa de pat" şi înnebuneşte.

Teodorescu a mai spus judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti că nu ar fi avut cum să-l determine pe un tânăr (Victor Preşmereanu) "cu antecedente penale, drogat şi al cărui fizic era jumătate din fizicul soţiei sale", să se ducă cu un levier să o ucidă pe aceasta, arătând că "s-a ajuns la confecţionarea unor probe de care nu are habar". El a mai susţinut că nu a văzut declaraţiile martorilor.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti arată în motivarea deciziei că Victor Teodorescu a fost procuror şi apoi avocat, "fiind prin urmare o persoană care prin natura profesiei sale trebuia să contribuie la respectarea legii şi nicidecum la încălcarea acesteia într-o manieră atât de reprobabilă".

Faptele pentru care este cercetat Victor Teodorescu denotă o periculozitate deosebită şi impun şi justifică o reacţie fermă din partea autorităţilor statului, mai notează instanţa.

Totodată, acest gen de fapte generează în rândul societăţii civile un sentiment de teamă şi insecuritate, astfel că lăsarea în libertate a inculpatului Victor Teodorescu prezintă "în mod cert un pericol concret pentru ordinea publică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici