Braşoveanul care şi-a înjunghiat mortal soţia în autobuz, arestat preventiv

Braşoveanul care şi-a înjunghiat mortal soţia, cu un cuţit de bucătărie, într-un autobuz care circula din Braşov către cartierul Stupini, a fost arestat preventiv, marţi seară, pe o perioadă de 29 de zile, pentru omor.

52 afișări
Imaginea articolului Braşoveanul care şi-a înjunghiat mortal soţia în autobuz, arestat preventiv

Braşoveanul care şi-a înjunghiat mortal soţia în autobuz, arestat preventiv (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Tribunalul Braşov a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Janos Nagy, după ce acesta şi-a înjunghiat, luni, soţia în gât, de mai multe ori, în autobuzul 28 al Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov.

Femeia, Lucica Nagy, în vârstă de 31 de ani, intenţiona să îşi părăsească soţul şi cei patru copii pentru un alt bărbat. Ea a părăsit domiciliul conjugal la sfârşitul lunii octombrie şi s-a mutat cu concubinul ei, potrivit comisarului-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Concubinul femeii, Gheorghe Braşoveanu, are dosar penal pentru viol, din 2009. Femeia i-a spus soţului să plece de acasă împreună cu cei patru copii pe care îi aveau împreună. Janos Nagy, s-a dus să bea de necaz, apoi a luat o un cuţit de bucătărie de acasă, a urmărit-o pe femeie când a ieşit de la serviciu şi a urcat în acelaşi autobuz cu ea, unde, în văzul tuturor, a scos cuţitul şi a lovit-o de mai multe ori în gât. Cînd şi-a conştientizat fapta, Janos a rămas în autobuz, chiar el fiind cel care a sunat la 112 pentru a anunţa Poliţia. De asemenea, o femeie din autobuz a sunat şi ea la poliţie pentru a anunţa evenimentul, afirmă anchetatorii.

Iniţial, IPJ Braşov a anunţat că şoferul autobuzului a sunat la 112, însă ulterior a rectificat informaţia, cel care a sunat fiind chiar autorul crimei.

Cei doi soţi aveau patru copii împreună, cu vârstele între cinci şi 13 ani.

"Eu am vorbit chiar ieri (luni - n.r.) cu Janos la telefon şi era tare supărat. Mi-a spus că îl dă afară din casă cu copii cu tot. Nu-mi pot da seama ce-a fost în mintea lui. A zis că nu se atinge de ea... Doar fata cea mare conştientizează ce s-a întâmplat", a spus plângând Baroti Maria, sora mamei Lucicăi Nagy, cea care va avea grijă de copii.

La locuinţa de pe strada Fundăturii din cartierul Stupini, unde au rămas cei patru copii - Adi (cinci ani), George (şase ani), Ioana (nouă ani) şi Alexandra (13 ani) - au sosit, marţi, doi reprezentanţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov.

După ce au discutat circa 30 de minute cu mătuşa copiilor, reprezentanţii instituţiei au decis ca, deocamdată, copiii să rămână în grija acesteia.

"Copiii rămân în familie. Sunt integraţi în programul educaţional, la grădiniţă şi la şcoală, sunt înscrişi la medic... Vom da răgaz familiei ca să rezolve toate problemele legate de înmormântare. Nu stau foarte bine cu banii, dar vom vedea ce măsuri se pot lua. Să îi scoatem din mediul lor ar însemna o retraumatizare a copiilor", a spus Adrian Badea din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copiilor Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici