Braşovul, inclus în top 10 cele mai frumoase şi accesibile oraşe din Europa pentru city break-uri

Braşovul a fost inclus de revista americană Condé Nast Traveller într-un top al celor mai frumoase şi accesibile oraşe din Europa de vizitat anul acesta, alături de capitale europene precum Lisabona, Atena sau Riga.

648 afișări
Imaginea articolului Braşovul, inclus în top 10 cele mai frumoase şi accesibile oraşe din Europa pentru city break-uri

Recent, şi Timişoara a fost inclusă de cotidianul britanic The Independent în lista destinaţiilor de city-break pentru 2023, alături de oraşe ca Helsinki, Liverpool sau Miami şi a fost prezentată în mass-media germană drept „inima europeană a României”.

„Braşovul este o prezenţă constantă în topurile europene sau mondiale de turism. Ne onorează şi ne responsabilizează. Ca administraţie locală, facem toate eforturile să le oferim vizitatorilor noştri o experienţă memorabilă care să îi convingă să revină ori de câte ori au ocazia. Spre exemplu, transformăm Poiana Braşov, staţiunea montană, parte a oraşului nostru, într-o staţiune all season, unde se pot practica schiul şi mountain biking-ul. În plus, odată cu deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov, programată pentru 2023, oraşul nostru va deveni mai uşor accesibil pentru turiştii străini”, a declarat primarul Allen Coliban (USR).

Jurnaliştii americani scriu despre Braşov că este o alternativă la Bucureşti din punctul de vedere al costurilor, care sunt mai mici şi dau ca exemplu preţul unei urcări cu telecabina până în vârful Muntelui Tâmpa, care se ridică la 20 de lei.

De asemenea, sunt menţionate delicatesele locale „kürtőskalács”, dar şi turul gratuit pe care îl oferă touroperatorul local Walkabout, pe jos, în fiecare dimineaţă la ora 10:30, pornind de la fântâna din Piaţa Sfatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici