Braşovul va avea patinoar cu acces gratuit în Piaţa Sf. Ioan. În ce perioadă va funcţiona

Turiştilor şi braşovenilor li se pregăteşte o surpriza de Crăciun: autorităţile locale pregătesc deschiderea patinoarului din Piaţa Sf. Ioan, unde accesul este gratuit. Patinoarul va funcţiona în perioada 29 noiembrie 2021- 28 februarie 2022.

3134 afișări
Imaginea articolului Braşovul va avea patinoar cu acces gratuit în Piaţa Sf. Ioan. În ce perioadă va funcţiona

Braşovul va avea patinoar cu acces gratuit în Piaţa Sf. Ioan

Viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, a anunţat marţi că între 29 noiembrie şi 28 februarie, în cadrul evenimentului „Braşov, oraş din poveste”, în Piaţa Sf. Ioan va funcţiona un patinoar, unde accesul va fi gratuit. Primăria a lansat procedura de achiziţie a serviciilor de închiriere a patinoarului mobil de 300 de mp, valoarea maximă estimată a acestor servicii fiind de 135.060 lei.

„Crăciunul este o sărbătoare a speranţei, a bucuriei şi asta încercăm să readucem şi noi în sufletele braşovenilor. Anul acesta am dorit să avem un program care să îi ajute pe toţi cei care îşi vor petrece timpul la Braşov să simtă frumuseţea sărbătorilor de iarnă şi încrederea într-un mâine mai bun, dar în acelaşi timp să îi protejeze de răspândirea coronavirusului. Astfel, pe lângă proiectul «Aducem un strop din magia Crăciunului în fiecare cartier braşovean!», le-am pregătit braşovenilor şi turiştilor mai multe surprize. Una dintre acestea este patinoarul care va fi instalat în piaţa Sf. Ioan. Patinoarul va fi deschis pe toată perioada sezonului rece, începând cu 29 noiembrie, iar accesul va fi gratuit. Cei care nu au patine proprii le vor putea închiria de la operatorul care gestionează acest patinoar”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Programul de funcţionare al patinoarului va fi de luni până vineri, între orele 14:00 - 20:00, iar sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 - 20:00. Vizitatorii pot folosi patinele proprii sau patinele închiriate, pentru că operatorul este obligat să asigure un minim de 100 perechi de patine, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, pentru închiriere.

Pentru întreţinerea suprafeţei de gheaţă a patinoarului se vor lua pauze la fiecare interval de 2 ore.

În cadrul programului de sărbătoare, Primăria Braşov va împodobi brazi de Crăciun în Piaţa Sfatului; Piaţa Unirii; parcul Nicolae Titulescu; parcul din Centrul civic; Griviţei, în zona grupului statuar Horea, Cloşca şi Crişan; Bartolomeu, la locul de joacă de pe str. Agricultorilor; parcul Tractorul, lângă patinoar; cartierul Craiter, str. Hărmanului – Pavilioanele CFR, vizavi de Autogara 3; cartierul Valea Cetăţii, în parcul Trandafirilor; cartierul Astra, parcul Someşul; cartierul Triaj, parcul str. Paşcani; cartierul Noua, la lac; Stupini, str Fundăturii.

Pe lângă zona de căsuţe cu produse de Crăciun din Piaţa Sfatului şi zona cu produse alimentare din Piaţa Brassai, vor mai fi amplasate căsuţe şi lângă brăduţii din Piaţa Unirii, parcul Nicolae Titulescu, parcul Tractorul, parcul Trandafirilor, parcul din Triaj, locul de joacă din Bartolomeu şi zona lacului de la Noua.

Iluminatul festiv din acest an aduce în brazii de Crăciun şi pe străzile din centrul istoric culorile calde, ca simbol al magiei sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, brazii de Crăciun din cartierele Braşovului vor fi decoraţi cu lumini calde, dar şi cu globuri verzi, argintii şi aurii, în timp ce bradul din Piaţa Sfatului va fi împodobit cu globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici