Brazilia: Un copil de opt ani, admis la o facultate de drept

Un băieţel de opt ani din Brazilia a reuşit să ia examenul de admitere la o facultate de drept, dar nu poate încă să urmeze cursurile deoarece nu a terminat studiile secundare, relatează presa de joi.

345 afișări
Imaginea articolului Brazilia: Un copil de opt ani, admis la o facultate de drept

Brazilia: Un copil de opt ani, admis la o facultate de drept (Sursa: Mediafax Foto)

Joao Victor Portelinha, originar din Goiania, a trecut cu succes, vinerea trecută, examenul de admitere la Universitatea Paulista, potrivit cotidianului Correio Braziliense, citat de AFP.

Părinţii săi au plătit imediat taxele de înscriere pentru ca el să înceapă cursurile, dar universitatea a refuzat admiterea lui, argumentând că nu a urmat cursurile secundare.

"Vreau să urmez cursurile de drept la universitate. Sunt decis!", a declarat copilul pentru cotidianul brazilian.

Mama copilul consideră că fiul ei nu este supradotat, dar a crescut într-un mediu propice studiului.

"Este un copil normal, dar care a participat mereu la discuţiile noastre, care a fost interesat de actualitate şi a fost mereu înconjurat de adulţi", a explicat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici