Incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. LIVE UPDATE: 10 morţi, 7 persoane au fost rănite. Medicul grav rănit, transportat în Belgia

  • Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 18.30, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.
  • UPDATE 10 persoane decedate. 7 persoane au fost rănite, între care şi medicul de gardă Cătălin Denciu.
  • Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienţi a suferit multiple arsuri a fost transportat de urgenţă duminică dimineaţa în Belgia.
  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru, s-a deplasat la Piatra Neamţ pentru evaluarea situaţiei create după incendiul în care au murit ce puţin 10 persoane.
43329 afișări

Incendiul de la Piatra Neamţ. Două saloane cuprinse de flacări, 16 pacienţi în ele. Un medic care a încercat să salveze pacienţii. Încă o persoană aştepta loc la ATI.  18 persoane în total. 10 dintre pacienţi au murit, medicul-erou este grav rănit. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, iar apoi a fost dus în Belgia. Au mai rămas şapte pacienţi. Şase au fost duşi în Spitalul Modular de la Leţcani, în timp ce un pacient a fost transferat la Paşcani.

UPDATE 11.30 Procurorul general Gabriela Scutea, despre secţia ATI arsă: E clar că sunt probe compromise. Vedem ce se poate folosi/ Încep controale la secţii ATI din ţară

Procurorii Parchetului General au ajuns, duminică, la Piatra Neamţ şi au început cercetările în secţia ATI. Procurorul general Gabriela Scutea a spus că în prezent cercetările se fac pentru ucidere din culpă.  Citeşte mai mult AICI..

UPDATE 11.00 Supravieţuitorii incendiului ATI Neamţ: Pacienţii duşi la Leţcani nu au arsuri. Trei sunt în stare gravă din cauza Covid-19

Pacienţii duşi de la ATI Piatra Neamţ la Spitalul de la Leţcani nu au arsuri, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.  Citeşte mai mult AICI..

UPDATE 8.30 10 morţi în incendiul care a ars în totalitate secţia ATI Neamţ: cine sunt persoanele care nu au supravieţuit

Zece pacienţi care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ şi-au pierdut viaţa. Citeşte mai mult AICI..

UPDATE 07.30 Aeronava care îl duce pe medicul erou în Belgia a decolat de pe Aeroportul Otopeni

Aeronava Tarom care îl transportă pe medicul erou Cătălin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia a decolat, duminică dimineaţa, de pe Aeroportul Otopeni. Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 03:40 Şirul evenimentelor tragicului accident petrecut la secţia ATI din Piatra Neamţ

Urmăreşte şirul evenimentelor petrecute la secţia ATI din Piatra Neamţ, defalcate pe ore. Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 03:14 Protocoale de incendiu sunt doar pe hârtie! Lipsa simulărilor în spitale e plătită cu vieţi

Simulările de incendiu din România sunt mai mult o joacă şi răspunsuri copiate pe hârtie, spune medicul Carmen Mărginean, anestezist. Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 02:40 Reacţia presei internaţionale: Este cea mai mare tragedie care a lovit România de la dezastrul din clubul Colectiv

Reacţiile nu au întârziat să apară în presa străină. Rând pe rând publicaţiile au relatat despre tragicul eveniment petrecut la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 02:30 Carmen Mărginean, medic anestezist: "ORICE ATI E BOMBĂ CU CEAS"

Oricare dintre secţiile ATI se poate găsi mâine în aceeaşi situaţie! sunt o bombă cu ceas - o spune Carmen Mărginean, medic anestezist. Cu o experinţă de doi ani la spitale din Mureş şi Cluj şi 9 în Marea Britanie, medicul îţi spune despre pericolele de la ATI. Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 02:25 Spitalul din Neamţ are autorizaţie de incendiu mai veche de 30 de ani

Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are autorizaţie de securitate la incendiu obţinută la momentul construirii, adică înainte de 1990, potrivit Inspectotarului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. 

Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 01:55 Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru: Suntem toţi vinovaţi în această ţară

Nelu Tătaru a explicat că va face o reevaluare a întregului sistem medical. Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 00:19 Mesajul Patriarhului României, după tragedia de la Secţia ATI Piatra Neamţ

Patriarhul României, Preafericitul Daniel, a transmis, sâmbătă seara, un mesaj de condoleanţe pentru cei care şi-au pierdut persoane dragi în timpul incendiului din Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 23:40 Medicul erou de la ATI Neamţ va fi dus la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia

Medicul erou, care era de gardă sâmbătă seara, în ATI Piatra Neamţ, când secţia a luat foc, va fi transportat la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul forţelor de intervenţie. Citeşte mai mult AICI...

UPDATE 23:33 Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la incendiul de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Piatra Neamţ

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj pe Facebook prin care se declară profund îndurerat de decesul pacienţilor de la Secţia de Terapie Intensivă şi transmite condoleanţe familiilor îndoliate.

Citeşte mai mult AICI...

UPDATE Imagini din salonul în care a avut loc incendiul

UPDATE 4 medici sunt răniţi

 Două asistente şI 2 medici au fost răniţi. Ministrul Sănătăţii a ajuns la Piatra Neamţ

UPDATE Medicul aflat în stare gravă va fi transferat la Bucureşti

Medicul rănit în incendiul de la ATI Piatra Neamţ va fi transferat la Bucureşti cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iaşi de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

UPDATE 10 persoane decedate. 7 în stare critica, printre care şi medicul de gardă. 

Resurse medicale implicate:

ISU NT: 1 Autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SMURD cu medic

ISU IS : 2 Autospeciale pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SMURD cu medic

ISU BC  - 1 Autospecială pentru transport victime multiple

SAJ Neamţ - 9 Ambulanţe tip B. 

Celulă de criză la MAI după incendiul de la ATI Piatra Neamţ. Sunt prezenţi: Ludovic Orban, Raed Arafat şi Bogdan Despescu

Premierul României, Ludovic Orban, participă la celula de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne după incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ unde au murit 10 persoane. Şedinţa este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat şi Bogdan Despescu.

UPDATE Creşte numărul persoanelor ce şi-au pierdut viaţa

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamţ pentru evaluarea situaţiei create după incendiul în care au murit opt persoane. Iniţial, au fost şapte decese, dar încă un pacient aflat în salonul care a luat foc a murit.

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienţi a suferit multiple arusri cu arsuri şi va fi transferat la Spitalul Judetan din Iaşi.

Alţi pacienti cu COVID 19 vor fi transferaţi la Leţcani. Aceştia nu au suferit arsuri.

UPDATE

În urma incendiului, 7 persoane au decedat, una prezintă semne vitale slabe şi una (medicul de gardă) prezintă arsuri de gradul II şi III pe 80% din suprafaţa corporală.

Alţi 8 pacienţi, internaţi într-un salon alăturat, care au fost salvaţi, vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi.

UPDATE: 7 persoane decedate

Cel puţin 7 persoane decedat, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamţ.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa, a declarat, sâmbătă seara, pentru MEDIAFAX, că până în acest moment, şapte persoane sunt decedate, dintre pacienţii surprinşi de incendiu în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

„Şapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secţia ATI de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate şi alte secţii. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus Popa.

Autorităţile sunt în alertă, sâmbătă seara, din cauza unui incendiu izbucnit la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Mai mulţi oameni sunt în interior.

Ştire iniţială

Autorităţile sunt în alertă, sâmbătă seara, din cauza unui incendiu izbucnit la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Primele informaţii sunt că opt oameni ar fi în interior.

Incendiul a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Primele informaţii sunt că 8 persoane sunt internate, în prezent, la ATI.

„Incendiul este în procedură de evaluare şi lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamţ (...) Nu se poate intra acolo sus”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Neamţ, George Neamţ.

La locul incendiului se deplasează 23 de subofiţeri cu mai multe autoutilitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici