Un militar a murit electrocutat, în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia/ MApN: Plutonierul Alexandru Orosz luptase în Afganistan

Un militar a murit electrocutat, vineri, în timp ce se afla pe un tanc în Gara Alba Iulia. Din primele informaţii reiese că militarul participa la descărcarea unor tancuri pentru parada de Ziua Naţională.

8183 afișări
Imaginea articolului Un militar a murit electrocutat, în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia/ MApN:  Plutonierul Alexandru Orosz luptase în Afganistan

BREAKING: Un militar a murit electrocutat, în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia

MApN: Militarul mort în Gara de la Alba Iulia a fost într-o misiune în Afganistan. Avea 33 de ani

Plutonierul Alexandru Orosz, care a murit, vineri, electrocutat în gara din Alba Iulia, avea 33 de ani şi a fost în 2007 într-o misiune în Afganistan. Militarul a murit după ce s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate.

„Plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în gara din Alba Iulia. Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit MApN, plutonierul decedat vineri a fost delegat, în 2007, într-o misiune în Afganistan.

„Plutonierul Orosz Alexandru avea 33 de ani, era necăsătorit şi avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007, cu o misiune în Afganistan. O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar Cluj”, se mai arată în comunicatul MApN.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, sesizat

O echipă a fost desemnată de către comanda unităţii, iar aceasta urmează să verifice cauzele morţii militarului care a fost electrocutat, vineri, în timp ce se afla pe un tanc în Gara Alba Iulia, a declarat Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

„Este un moment nefericit pentru noi. Din păcate, un militar în această dimineaţă şi-a pierdut viaţa. Voiam să fie un moment de bucurie pentru toţi românii, dar anunţăm că azi (vineri, n.r) un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Potaissa, localitatea Turda, judeţul Cluj, care executa o misiune pe timpul debarcării tehnice militare în Gara Alba Iulia, tehnică ce urma să participe la ceremonia militară din 1 decembrie, şi-a pierdut viaţa. A fost surprins în timpul manevrelor de debarcare a tehnicii de un arc electric. (...) Conducerea MApN e alături de familia militarului. Comanda unităţii a stabilit o echipă care să cerceteze cauzele producerii acestui tragic eveniment”, a declarat colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, informează MApN, printr-un comunicat de presă.

Un militar a murit electrocutat, vineri, în timp ce se afla pe un tanc în Gara Alba Iulia. Din primele informaţii reiese că militarul participa la descărcarea unor tancuri pentru parada de Ziua Naţională.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Oliver Anghel, a declarat pentru MEDIAFAX că ”s-a înregistrat un eveniment nefericit la o coloană de blindate care se deplasa pentru ceremonia militară de la Alba Iulia”.

Echipele de intervenţie au fost chemate imediat pentru a oferi ajutor unui militar surprins pe un tanc, în Gara Alba Iulia.

”Din primele informaţii a fost electrocutat. Se afla pe tehnica militară. Incidentul a avut loc în gara Alba Iulia”, a spus Oliver Anghel. Potrivit acestuia, în ciuda manevrelor de resuscitare, viaţa militarului nu a mai putut fi salvată.

Iohannis cere anchetarea cu celeritate a cauzelor care dus la moartea militarului de la Alba Iulia

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia şi a cerut anchetarea cu celeritate a cauzelor producerii incidentului.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a aflat cu tristeţe despre tragicul incident care a avut loc în această zi, la Alba Iulia, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda a decedat în timp ce participa la activităţile de pregătire a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune.

”Preşedintele României a solicitat anchetarea cu celeritate a cauzelor producerii incidentului”, se mai arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici