Britanicii aruncă la gunoi mai mult de o treime din mâncarea pe care o cumpără

Britanicii aruncă mai mult de o treime din mâncarea pe care o cumpără, potrivit unui studiu publicat de Waste and Resources Action Programme (WRAP), o agenţie de mediu privată.

19 afișări
Imaginea articolului Britanicii aruncă la gunoi mai mult de o treime din mâncarea pe care o cumpără

Britanicii aruncă la gunoi mai mult de o treime din mâncarea pe care o cumpără

Mâncare în valoare de aproximativ zece miliarde de lire sterline (13 miliarde de euro) ajunge la gunoi în fiecare an, jumătate din această cantitate fiind intactă, scriu autorii studiului. În fiecare an sunt aruncate peste un milion de cutii de iaurt nedesfăcute şi 5.000 de pui întregi.

"Consumatorul plăteşte de trei ori preţul. El nu pierde doar banii, pe care îi câştigă din greu, atunci când cumpără alimente pe care nu le consumă, ci plăteşte şi preţul reciclării şi încălzirii globale", a subliniat Joan Ruddock, ministrul Mediului.

Cercetătorii de la WRAP au aplicat chestionare în 2.715 de gospodării din Marea Britanie şi au analizat coşurile de gunoi a 2.138 dintre acestea.

Un studiu al Asociaţiei administraţiilor locale, de la sfârşitul anului 2007, a calificat Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord drept "pubela Europei", subliniind faptul că britanicii au aruncat în 2005 peste 22,6 milioane de tone de gunoi, fiind urmaţi de italieni, cu 17,6 milioane de tone, de spanioli, cu 14,2 milioane şi de francezi, cu 12 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici