Bucureşteanul de peste 300 de kilograme, operat la Spitalul "Sfântul Ioan", a fost externat

Bucureşteanul care a fost operat, la începutul săptămânii, pentru reducerea capacităţii stomacului cu 80%, în condiţiile în care, iniţial, cântărea 300 de kilograme, a fost externat, vineri, prima evaluare urmând să aibă loc peste şase luni.

33 afișări
Imaginea articolului Bucureşteanul de peste 300 de kilograme, operat la Spitalul "Sfântul Ioan", a fost externat

Bucureşteanul de peste 300 de kilograme, operat la Spitalul "Sfântul Ioan", a fost externat (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Profesorul Cătălin Copăcescu, cel care a realizat intervenţia, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că starea bărbatului este bună şi că el va rămâne sub supraveghere medicală.

Stelian Jurcă va veni la control la intervale de trei luni, prima evaluare urmând să fie făcută după şase luni, urmărindu-se greutatea acestuia, a adăugat medicul.

În perioada cât a stat în spital, el a slăbit 30 de kilograme. Pe viitor, pacientul va trebui să mănânce cam 100 de grame de alimente la două ore, cantitatea fiind consumată însă eşalonat, din sfert în sfert de oră, a explicat Copăcescu.

Medicii speră ca pacientul să ajungă, în doi ani, la o greutate de sub 100 de kilograme.

Pacientul a fost scos din spital cu o ambulanţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Operaţia a fost efectuată, luni după-amiază.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani este din Sectorul 2 al Capitalei şi a ajuns la spital în urmă cu aproape trei săptămâni, cu sprijinul Primăriei Sectorului 2. La sfârşitul lunii ianuarie, bărbatul fusese consultat la domiciliu de echipajele Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2.

El a fost diagnosticat cu obezitate morbidă, fiind încadrat în gradul de handicap grav cu diagnosticul "linfedem cronic cu elefantiazis, insuficienţă venoasă clasa IV cu ulceraţii multiple trenante la nivelul gambelor, obezitate morbidă", preciza atunci Primăria Sectorului 2.

Din luna ianuarie, bărbatul beneficiază de indemnizaţie de însoţitor, buget complementar şi indemnizaţie pentru persoane cu handicap grav.

Bărbatul declara că nu a mai ieşit din casă întrucât i-a fost frică să nu cadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici