Bucureştenii cu venituri sub 400 de lei pot cere scutirea de la plata apei şi canalizării

Bucureştenii pot depune, din 15 noiembrie, cereri pentru scutirea de la plata serviciilor de apă şi canalizare pentru perioada 1 ianuarie-30 iunie 2012, de prevederile acestui program social putând beneficia cei al căror venit pe membru de familie este mai mic sau egal cu 400 de lei.

500 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii cu venituri sub 400 de lei pot cere scutirea de la plata apei şi canalizării

Bucureştenii cu venituri sub 400 de lei pot cere scutirea de la plata apei şi canalizării (Imagine: Shutterstock)

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, anunţă că pot cere scutirea bucureştenii cu acte legale (act de proprietate sau de închiriere la domiciliul pentru care se solicită scutirea), cu cetăţenie română, al căror venit pe membru de familie este mai mic sau egal cu 400 de lei pe membru de familie şi care nu au datorii la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare, potrivit unui comunicat de miercuri al Primăriei.

Potenţialii beneficiari sunt aşteptaţi de luni până vineri între orele 8.30 şi 16.30 să depună actele pentru scutirea de la plata acestor servicii, aferente perioadei 01.01.2012- 30.06.2012, la sediul DGASMB.

Beneficiarii trebuie să prezinte certificatele de naştere ale copiilor, sau hotărârea definitivă de încuviinţare a adopţiei, de încredinţare sau plasament familial al minorului, potrivit legii, actul din care să rezulte calitatea solicitantului de tutore sau de curator, certificatul de căsătorie, acte din care să rezulte că un membru al familiei urmează o formă de învăţământ, acte din care să rezulte încadrarea, potrivit legii, în categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav, ori în gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate în întreţinere, după caz.

De asemenea, cei care cer această scutire trebuie să mai prezinte alte acte doveditoare privind componenţa familiei, contractul locuinţei sau, după caz, contractul de închiriere a locuinţei sau împuternicirea legală de către proprietarul locuinţei sau de către titularul contractului de închiriere a unui alt membru de familie major, acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei/persoanei singure, adeverinţă eliberată de către asociaţia de proprietari din care să reiasă că nu figurează cu restanţe la facturile de apă şi canalizare la data depunerii cererii de scutire, precum şi numărul persoanelor care locuiesc la adresa solicitantului, înscrise în cartea de imobil şi luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere.

Termenul-limită până la care beneficiarii pot depune actele doveditoare pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă si canalizare este 15 ianuarie 2012.

În acest moment sunt disponibile fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile de apă şi canalizare pentru aproximativ 3.000 de persoane, cu dosare constituite după această metodologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici