Bucureştenii din sectorul 2 îşi pot recupera banii încasaţi suplimentar pentru taxa de parcare

Bucureştii din sectorul 2 îşi pot recupera banii încasaţi suplimentar pentru taxa de parcare la începutul anului 2010 printr-o cerere depusă până la sfârşitul lunii martie sau pot renunţa la ridicarea acestor sume care pot fi folosite la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri.

65 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii din sectorul 2 îşi pot recupera banii încasaţi suplimentar pentru taxa de parcare

Bucureştenii din sectorul 2 îşi pot recupera banii încasaţi suplimentar pentru taxa de parcare (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de joi al Primăriei sectorului 2, cererile pentru restituirea sumei încasate suplimentar pentru taxa de parcare în luna ianuarie pot fi depuse la sediul Direcţiei Venituri-Buget Local până în data de 31 martie.

În cazul în care cetăţenii nu vor depune cererea pentru restituirea sumei, în mod automat, banii încasaţi suplimentari vor fi trecuţi la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri sau pentru taxa asupra mijloacelor auto atât pentru anul în curs, cât şi pentru 2011.

Începând din 8 februarie, Primăria sectorului 2 va relua activitatea de încasare a taxelor şi impozitelor locale după ce în ultima perioadă aceasta a fost sistată pentru reglementarea situaţiei privind taxa de parcare de reşedinţă, mai precizează sursa citată.

Consilierii municipali au aprobat, în 27 ianuarie, proiectul de hotărâre prin care taxele pentru locurile de parcare de reşedinţă din Capitală vor avea aceleaşi valori ca cele din 2009.

Astfel, bucureştenii care stau în zona A a Capitalei vor plăti în acest an pentru un loc de parcare 76,65 de lei, cei din zona B - 58,40 de lei, în zona C - 47,45 de lei, iar în zona D - 36,5 lei.

Noile dispoziţii au modificat Hotărârea CGMB nr. 405 din 16 decembrie 2009, prin care taxele de parcare de reşedinţă pentru 2010 au fost majorate de aproape trei ori.

Prin HCGMB 405 fusese stabilită pentru 2010 o taxă anuală pentru un loc de parcare de reşedinţă în zona A de 164,25 lei, faţă de 76,65 de lei în 2009, în zona B - 146 de lei, faţă de 58,40 de lei, în zona C - 127,75 lei, faţă de 47,45 de lei, în timp ce în zona D a rezultat o taxă de 109,5 lei, faţă de 36,5 lei.

La jumătatea lunii ianuarie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara că majorarea taxelor pentru locurile de parcare de reşedinţă nu a fost făcută la propunerea edililor de sector, ci a aparatului tehnic, fără consultarea acestora. Oprescu preciza că va propune CGMB, în prima şedinţă, revenirea la valorile din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici