Bucureşti: 44 de percheziţii la servicii de înmatriculări şi permise auto

Echipaje ale DGA şi ale Jandarmeriei fac, miercuri dimineaţă, 44 de percheziţii la mai multe servicii de înmatriculări şi permise auto din Capitală, precum şi la locuinţe, vizând destructurarea unei reţele de hoţi de maşini care, cu ajutorul unor funcţionari publici, înmatriculau vehiculele furate.

837 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: 44 de percheziţii la servicii de înmatriculări şi permise auto

Bucureşti: 44 de percheziţii la servicii de înmatriculări şi permise auto (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Percheziţiile au loc în Capitală, inclusiv la Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto, precum şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, potrivit DGA.

Anchetatorii urmează să pună în aplicare 50 de mandate de aducere.

În acest dosar, coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, începând de la 1 august au fost deja puse sub învinuire 36 de persoane, printre care angajaţi ai Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Bucureşti şi ai Registrului Auto Român.

Hoţii ar fi închiriat, în perioada 2009-2011, maşini de lux din Spania sau Italia, pe care le aduceau în România. În ţară, cu ajutorul unor angajaţi ai serviciilor de înmatriculări şi ai RAR, ei le înmatriculau şi înregisrau în evidenţele româneşti.

Acuzaţiile formulate de procurori sunt dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Ancheta a fost derulată cu sprijinul DGIPI şi SRI, precum şi cu cel al forţelor special ale Jandarmeriei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici