Bucureşti: Târg Educaţional la Palatul Copiilor

Peste 17.000 de locuri au fost repartizate, prin planul de şcolarizare 2008-2009, pentru admiterea în licee şi şcoli profesionale, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, cu ocazia unui târg educaţional.

359 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Târg Educaţional la Palatul Copiilor

Bucureşti: Târg Educaţional la Palatul Copiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Elevii şi părinţii acestora pot studia oferta pentru admiterea în învăţământul liceal şi şcoli de artă şi meserii din Bucureşti vizitând târgul educaţional deschis miercuri la Palatul Copiilor. Cele 106 unităţi de învăţământ din Capitală îşi prezintă acolo, prin pliante, postere sau afişe, ofertele pentru anul şcolar 2008-2009.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB, în anul şcolar viitor vor fi 13.546 de locuri în licee şi 3.808 în şcolile de artă şi meserii, învăţământ de zi. Din totalul locurilor în licee, învăţământ de zi, 1.064 sunt în învăţământul vocaţional.

De asemenea, în învăţământul liceal există 756 de locuri la cursurile fără frecvenţă şi 280 la seral. Şcolile de artă şi meserii au pentru învăţământul seral alocate 168 de locuri, iar pentru învăţământul special, 30 de locuri. Potrivit purtătorului de cuvânt, au mai fost alocate 30 de locuri pentru învăţământul liceal special.

În acest an şcolar, în clasele a VIII-a din Capitală au fost înscrişi 13.939 de elevi.

"Diferenţa dintre numărul de locuri la admitere şi cel al absolvenţilor reprezintă locurile pentru admiterea în unităţile de învăţământ din Capitală a şcolarilor din provincie'', a mai spus Banu.

Cele mai mari medii, la admiterea din 2007, au fost la Colegiul Naţional Sfântul Sava (9,83, clasa matematică informatică-bilingv engleză, 9,46 media ultimul admis), Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu (9,51), Colegiul Naţional Mihai Viteazul (9,48), Colegiul Naţional Gheorghe Şincai (9,17), Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr (9,4) şi Colegiul Naţional Bilingv George Coşbuc (9,1).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici