Bucureştiul va avea şase centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare şi clasa I

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a stabilit şase centre de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, respectiv şcolile cu numerele 5, 24, 195, 190, 128 şi 117.

2891 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va avea şase centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare şi clasa I

Bucureştiul va avea şase centre de evaluare a copiilor care intră în clasa pregătitoare şi clasa I (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I, elaborată de către MECTS, evaluarea preşcolarilor se va face în perioada 20 - 29 februarie, la oricare din cele şase centre şi anume Şcoala nr. 5 "Corneliu Popescu", Şcoala nr. 24, Şcoala nr. 195, Şcoala nr. 190 "Marcela Peneş", Şcoala nr. 128 şi Şcoala nr. 117.

Pentru realizarea evaluarii psihosomatice a copiilor părinţii trebuie mai întâi să se programeze la respectivul centru.

Înainte ca respectivul copil să fie evaluat psihosomatic, părinţii sau tutorii legali trebuie să meargă la medicul de familie sau la pediatrul de care aparţin pentru a obţine în prealabil o adeverinţă prin care să se ateste faptul că preşcolarul este "clinic sănătos" sau "apt pentru şcoală".

Cererile prin care părinţii sau tutorii legali solicită evaluarea psihosomatică a copilului vor fi furnizate de către centrele de evaluare şi vor fi completate în ziua evaluării copilului.

ISMB mai spune că toate informaţiile privind unităţile de învăţământ desemnate ca centre de evaluare, programul acestora, precum şi alte informaţii referitoare la cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I, în anul şcolar 2012-2013, pot fi accesate pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti la adresa www.ismb.edu.ro - la pagina "Înscrierea în clasa I şi clasa pregătitoare" şi în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu nivel primar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici