Bugetele MJ, ICCJ, MP şi CSM, suplimentate pentru plata titlurilor executorii - proiect

Ministerul Justiţiei (MJ) a lansat în dezbatere publică, miercuri, un proiect de HG privind suplimentarea bugetelor MJ, instanţei supreme, Ministerului Public (MP) şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru plata titlurilor executorii legate de drepturile salariale.

160 afișări
Imaginea articolului Bugetele MJ, ICCJ, MP şi CSM, suplimentate pentru plata titlurilor executorii - proiect

Bugetele MJ, ICCJ, MP şi CSM, suplimentate pentru plata titlurilor executorii - proiect (Imagine: Shutterstock)

Proiectul vizează suplimentarea bugetelor MJ, ICCJ, MP şi CSM pentru plata titlurilor executorii prevăzute de OUG 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, de OG 17/2012 şi de OUG 92/2012 privind luarea unor măsuri în domeniul învăţământului şi cercetării, precum şi în ceea ce priveşte plata sumelor prevăzute în hotărâri judecătoreşti devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2013.

Potrivit documentului citat, bugetul Ministerului Justiţiei pe 2013 ar urma să se sumplimenteze aproape 46 de milioane de lei.

"Pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cuantumul fondurilor necesare pentru achitarea sumelor prevăzute în titlurile executorii care cad sub incidenţa Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 71/2009, Ordonanţei Guvernului nr. 17/2012 precum şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2012 raportat la trimestrul IV al anului 2013 este de 982 mii lei", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Aceste sume, spun iniţiatorii proiectului, nu se regăsesc în bugetul aprobat ICCJ pe anul 2013.

Conform notei de fundamentare a proiectului, este vizată suplimentarea bugetelor ordonatorilor principali de credite din sistemul justiţiei. Sunt avute în vedere doar sumele necesare efectuării plăţilor din trimestrul IV al anului în curs, şi nu întreaga sumă aferentă procentului de 10%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici