Bugetul MAI, aprobat în comisiile de buget. Igaş: E buget de criză, asigură strict funcţionalitatea

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au aprobat, miercuri, bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, ministrul Traian Igaş arătând că acesta este "un buget de criză", care "asigură strict funcţionalitatea".

224 afișări
Imaginea articolului Bugetul MAI, aprobat în comisiile de buget. Igaş: E buget de criză, asigură strict funcţionalitatea

Bugetul MAI, aprobat în comisiile de buget. Igaş: E buget de criză, asigură strict funcţionalitatea (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"E un buget de criză care să ne asigure strict funcţionalitatea", le-a spus Traian Igaş deputaţilor şi senatorilor din comisii.

El a arătat că bugetul ministerului pentru anul viitor este mai mic decât cel din 2011 şi din cauza faptului că sunt mai puţini oameni în plată, iar Agenţia de Cadastru Imobiliar a trecut în subordinea MDRT.

"Bugetul ne permite să desfăşurăm activitatea în bune condiţii. Orice ministru îşi doreşte un buget mai mare, în ideea de a lăsa ceva în urma sa, dar trebuie să ne uităm la nivelul vistieriei. Ne mulţumim şi cu ce avem, cu speranţa că pe anul 2012, dacă situaţia permite, Guvernul să suplimenteze şi bugetul MAI", a explicat Igaş.

Traian Igaş a vorbit şi despre securitatea stradală, arătând că România este o ţară sigură din punct de vedere al securităţii stradale.

"Sunt probleme, dar nu probleme deosebite, iar lucrurile sunt ţinute sub control", a adăugat Igaş.

Bugetul MAI, suplimentat cu 10 milioane de lei de la MECMA, a fost aprobat cu 23 de voturi "pentru" şi 13 voturi "împotrivă".

"E vorba de o suplimentare a bugetului legat de o colaborare cu Ministerul Economiei în ceea ce priveşte preluarea unei cantităţi de apă grea la rezervele de uraniu", a explicat Igaş.

Bugetul MAI pentru 2012 este de 8,095 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici