Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat de Guvern cu două milioane lei pentru "situaţii speciale"

Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat de Guvern cu două milioane lei, pentru completarea stocurilor cu medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, dispozitive medicale şi alte materiale specifice pentru "intervenţii medicale în situaţii speciale" cu impact asupra sănătăţii publice.

25 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat de Guvern cu două milioane lei pentru "situaţii speciale"

Bugetul Ministerului Sănătăţii, suplimentat de Guvern cu două milioane lei pentru "situaţii speciale" (Imagine: Shutterstock)

Banii vor fi alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii a fost decisă în şedinţa de guvern din 23 martie.

Cu trei zile înainte, conducerea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a fost convocată la şedinţa Guvernului pentru a informa în ce măsura evoluţia situaţiei din Japonia are efecte în România, iar premierul Emil Boc a declarat atunci că situaţia nu determină niciun risc pentru România, iar analizele efectuate relevă că pe teritoriul statului român nu pot ajunge nici concentraţii semnificative de poluanţi radioactivi.

Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va achiziţiona în 2011, dar prin Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii - UNICEF, cantitatea de 800.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei BCG, în contextul în care Institutul Cantacuzino, unde continuă lucrări de retehnologizare şi inspecţii, nu-l poate produce până în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici