Bugetul SGG, avizat de comisiile pentru administraţie publică din Parlament

Bugetul Secretariatului General al Guvernului pentru 2012 a fost avizat, luni, de comisiile de administraţie publică din Camera Deputaţilor şi Senat, varianta propusă fiind de peste 700 milioane de lei, cu peste 250 milioane mai mic decât în 2011.

98 afișări
Imaginea articolului Bugetul SGG, avizat de comisiile pentru administraţie publică din Parlament

Bugetul SGG, avizat de comisiile pentru administraţie publică din Parlament(Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Bugetul din acest an se include şi el în poziţia de restructurare, astfel încât faţă de execuţia preliminară din 2011 de 964.821 de mii de lei, propunerea pentru 2012 este de 712.362 mii lei, ceea ce însemană că raportul 2012/2011, execuţia preliminară faţă de prevederea bugetară reprezintă 73,83%", a declarat secretarul de stat din SGG Eugen Georgescu.

El a precizat că doar în cazul a două instituţii aflate în subordine bugetul va fi mai mare faţă de anul precedent, deoarece au în derulare proiecte cu fonduri nerambursabile şi cofinanţarea trebuie asigurată.

"În rest suntem în restricţie bugetară", a adăugat Georgescu.

Chestionat despre imobilele pe care RA-APPS, regie aflată în subordinea SGG, le va vinde, el a precizat că sumele astfel obţinute se fac venituri la bugetul de stat.

"Cuatumul bugetului a fost proiectat restrictiv, urmând aceleaşi precepte ale bugetului de stat. Pe măsură ce se vor vinde, se vor face evaluări la toate aceste imobile, atunci se va lua o decizie şi se va corecta. Procedura: odată cu apariţia legii, Consiliul de Administraţie va face licitaţie pentru acei evaluatori, care vor avea un program în care va trebui să-şi îndeplinească ritmic, atfel încât să se termine cât mai repede evaluarea tuturor acestor apartamente, nu numai a imobilelor, cât şi a apartamentelor în parte", a conchis Georgescu.

Membrii comisiilor pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor şi Senat au dat aviz favorabil bugetului SGG, cu majoritate de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici